Iszonyatos veszteséget szenvedtek el az ukránok – legalábbis az oroszok szerint

2023. augusztus 03. 20:27

Az orosz légierő csak hajnalban hét ukrán drónt lőtt le.

2023. augusztus 03. 20:27

Több frontszakaszon visszavert ukrán támadásokról, Donyeck környékén végrehajtott orosz ellentámadásról és Kupjanszk irányában történt orosz előrenyomulásról számolt be csütörtökön a moszkvai védelmi minisztérium szóvivője, azt állítva, hogy a harcokban a frontvonalon több mint 900 ukrán katona esett el.

A moszkvai katonai tárca szóvivője, Igor Konasenkov altábornagy szerint a legtöbben,

mintegy 380-an közülük a Donyeck környékén vívott harcokban haltak meg.

Az orosz tábornok az elmúlt nap folyamán megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között említett meg egyebek között egy Buk légvédelmi rendszert, négy harckocsit, 12 páncélozott harcjárművet és három lengyel gyártmányú, Krab típusú önjáró löveget.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről, köztük Donyeckből jelentettek a helyi hatóságok csütörtökön ukrán tüzérségi támadást. Az Ukrajnával határos Brjanszk megyében az ukrán tüzérségi tűz miatt megszakadt két község áramellátása. Vlagyiszlav Sapsa, Kaluga megye kormányzója közölte, hogy

az orosz légierő hajnalban hét ukrán drónt lőtt le.

A tisztségviselő szerint személyi sérülés nem történt, az infrastruktúrában nem keletkezett kár.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: ALEXEY DRUZGININ / ANTON DENISOV / R / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. augusztus 04. 17:43
A sebesültek száma mindíg nagyobb a halottakénak .
remi
2023. augusztus 04. 06:58
A valóság egyébként (mindkét oldal beobachtereit félretéve) az, hogy pozícióharcok vannak az összes frontszakaszon, szakaszonként és szakaszokon belül is hullámzó intenzitással és eredményekkel. Az egyetlen olyan frontszakasz ahol a hoholok állnak jól az bakhmut. Bár ott se tudnak egy falut elfoglalni már hetek óta, minden nap megpróbálják de nem jön össze.
connorj
2023. augusztus 04. 02:53
Áááá! Mégse kell az atom...💋
monuskaroly
2023. augusztus 04. 00:13
Legalább akkora buta fasznak kell lenni annak, aki hisz az ukik győzelmében, mint aki a magyar ballibsikében!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!