CNN-felmérés: Az amerikaiak többsége ellenzi, hogy az USA több támogatást nyújtson Ukrajnának

2023. augusztus 04. 15:21

A demokraták és a republikánusok többsége ellentétes állásponton van az USA ukrajnai szerepvállalásával kapcsolatban.

2023. augusztus 04. 15:21

Az amerikaiak többsége ellenzi, hogy a kongresszus további finanszírozást engedélyezzen Ukrajna támogatására az Oroszországgal vívott háborúban – derül ki a CNN új, az SSRS által végzett közvélemény-kutatásából. A közvélemény megosztott abban, hogy az Egyesült Államok már eddig is eleget tett-e Ukrajna megsegítésére.

Összességében 55% szerint az amerikai kongresszusnak nem kellene további finanszírozást engedélyeznie Ukrajna támogatására, 

míg 45% szerint a kongresszusnak engedélyeznie kellene. 51% szerint az USA már eddig is eleget tett Ukrajna megsegítésére, míg 48% szerint többet kellene tennie. A 2022 február végi orosz invázió első napjaiban végzett közvélemény-kutatás szerint 62%-uk úgy vélte, hogy az USA-nak többet kellett volna tennie.

A pártok közötti megosztottság azóta a felmérés óta tovább nőtt. A demokraták és a republikánusok többsége már ellentétes állásponton van az USA ukrajnai szerepvállalásával kapcsolatos kérdésekben.

Nyitókép: Sameer Al-DOUMY / AFP

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. augusztus 05. 07:12
A közvetett demokrácia lényege, hogy a nép ideológiailag nem képzett eléggé, hogy ilyen kérdéseket eldöntsön, így a választott képviselő döntenek. A képviselőkkel pedig a pártvezetés közli, hogy mit kell gondolni az adott kérdésről. Nekik az elnöki adminisztráció mondja el, az adminisztrációnak meg a tanácsadók. Vagyis hogy az emberek mit gondolnak, az pont lényegtelen.
backsplash
2023. augusztus 05. 02:23
Ezeket mikor érdekelte az emberek véleménye?
snfbvksan
2023. augusztus 04. 20:11
Nem mindegy mit gondol a jenki paraszt? Úgysincs beleszólása semmibe. Csak leadja a szavazatát A PÁRT demokratának vagy republikánusnak nevezett képviselőjére, aztán kussoljon. És ha netán mégse a várt eredmény jönne ki, akkor jönnek a levélszavazatok.
llnnhegyi
2023. augusztus 04. 19:09
Zelensky! Imádkozz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!