Brüsszeli korrupciós botrány, n+1. fejezet: most 280.000 eurót találtak

2023. augusztus 30. 17:16

Tetemes summát találtak egy EP-képviselő fiánál.

2023. augusztus 30. 17:16
null

Amikor a belga rendőrség a múlt hónapban a Katargate nyomozás részeként házkutatást tartott Maria Arena EP-képviselő otthonában, fiánál, Ugo Lemaire-nél is házkutatást tartottak. A nyomozók 280 ezer euró készpénzt találtak ott – derült ki a Le Soir szerdai számából. Egyelőre nem tudni, hogy a pénznek köze van-e a Katargate-hez.

Magára a házkutatásra július 19-én került sor. „A Katargate nyomozás keretében a nyomozási bíró látogatását követően ma megkértek, hogy legyek jelen a lakásomon” – mondta akkor az EP-képviselő. „Meggyőződésem, hogy a vizsgálat ki fogja mutatni, hogy semmilyen módon nem vagyok érintett ebben az ügyben”.

Eva Kaili, Marc Tarabella és Andrea Cozzolino európai parlamenti képviselők gyanúsítottak a Katargate-ként elhíresült brüsszeli korrupciós botrányban, Pier Antonio Panzeri volt képviselő pedig bűnösnek vallotta magát. 

 

Arenát a kezdetektől fogva megemlítették a nyomozásban Panzerivel való barátsága és a másik három gyanúsítottal való közeli kapcsolata miatt.

 

Emellett Michel Claise nyomozási bíró júniusban úgy döntött, hogy kivonja magát az ügyből, miután kiderült, hogy fia 2018 óta üzletet folytatott Lemaire-rel.

Maga Arena januárban lemondott az Európai Parlament emberi jogi bizottságának elnöki tisztségéről, miután a Politico feltárta, hogy nem tudott elszámolni a katari kormány által fizetett ingyenes repülőjegyekkel és egy luxusszállodában való tartózkodással. Tagadja, hogy köze lenne a Katargate-botrányhoz.

Nyitókép: Wikipedia
 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. szeptember 12. 07:54
Ugyan már! 23 éven és 4 hónapon át folyamatosan és tudatosan félretett havi 1000 EUR. Ilyen egyszerű.
Perczel Éva
2023. augusztus 31. 06:31
Arról kéne végre hallanunk, hogy N+1 brüsszelitát csuktak le.
letsgobrandon-2
2023. augusztus 30. 21:57
Orbán tette oda... nem vitás
Natila
2023. augusztus 30. 20:23
Néhány euróért szembeköpik Európát, szép kis bagázs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!