Bevált az osztrák-magyar együttműködés – még a németek is elismerik

2023. augusztus 08. 08:39

Drasztikusan csökkent menedékkérlemek száma.

2023. augusztus 08. 08:39

A Die Welt elemző cikkében olvasható, hogy Ausztriában a menekültügyi masszív ellenlépéseknek köszönhetően 2023 első felében 30 százalékkal csökkent a menedékkérelmek száma az előző év azonos időszakához képest. Ausztria sikeressége három intézkedésben keresendő. A gyorsított és sürgősségi eljárások, a gyakori kitoloncolások és ellenőrzések visszatartják a további menedékkérőket. Másodszor:

Ausztria következetes a határvédelemben.

Több mint 130 rendőrrel támogatja Szerbiát, Magyarországot és Észak-Macedóniát. Május közepén további hat hónappal meghosszabbították az ellenőrzéseket Ausztria Magyarországgal és Szlovéniával közös határain is. Az intézkedések célja, hogy a nyugat-balkáni államok és Magyarország ne tudják egyszerűen átinteni a migránsokat észak felé, az eddigi gyakorlat szerint.

2022 decembere óta mintegy 31 osztrák rendőr a Róka-hadművelet keretében magyarországi kollégákkal közösen is dolgozik, hogy a közös határtól 15 kilométeres távolságig ott is felkutassák az illegális migránsokat és az embercsempészeket. Eddig 58 embercsempészt tartóztattak le a határ menti térségben. 

Ezt is ajánljuk a témában

Harmadszor: a modern technológia. A mobil határőrök kellően felszereltek éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal. Emellett egy 300 eszközből álló, korszerű drónflotta működik, amelyet a következő évben további 50 drónnal bővítenek.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Nyitókép: Milos Miskov /  Anadolu Agency / AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. augusztus 10. 09:51
Mi lenne, ha Schengen tag Görögországban fognák meg a migriket? Ha mondjuk betartanák a szerződéses kötelezettségeiket?
Uztu
2023. augusztus 08. 12:40
Mikor a fejedhezbtartják az mp5-öt te sem mész szívesen a határhoz
B_kanya
2023. augusztus 08. 12:26
" Genusnextgen 2023. augusztus 08. 09:46 Milyen kis törpe ez az ti viktorotok Buksikáim." Egy arasszal magasabb a kis zöld pöcspianósnál, mikor az nem magassarkúban van, ahogy civilben szokott :)))
B_kanya
2023. augusztus 08. 12:25
" salamonhiihii-2 2023. augusztus 08. 10:12 "Soha nem vonult még ki uniós országból az EU-s határőrség, csak Magyarországról. Eddig példátlan módon elhagy egy országot a Frontex, az EU-s határvédelmi ügynökség." Helyesebben az EUs migrómenedzselő ügynökség. Mehetnek is. Te pedig még mindig az a legkreténebb czippelferi vagy, amelyik a leghosszabban bizonygatja, miért kretén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!