Az USA túlságosan közel van hozzánk

2023. augusztus 10. 06:41

A balliberális Biden-kormányzat barátságtalan lépéseit már a vízumszigorítás előtt is megtapasztalhattuk.

2023. augusztus 10. 06:41
David Pressman, az Egyesölt államok budapesti nagykövete országa zászlójával a kezében a 28. Budapest Pride résztvevői között a Városligetben 2023. július 15-én.
Bánó Attila
Bánó Attila
Magyar Nemzet

„Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége nemrég arról tájékoztatta a magyar kormányt, hogy az USA a magyar útlevéllel rendelkező személyek utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszeren keresztül igényelt utazási engedélyének érvényességi idejét két évről egy évre csökkenti és csupán egyszeri használatra korlátozza.

A meghökkentő bejelentéssel kapcsolatban Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kijelentette, hogy a vízumszigorítás bosszúnak tekinthető, mivel Magyarország nem hajlandó kiadni az amerikaiaknak a kettős állampolgársággal rendelkező kilencszázezer külhoni magyar adatait. Az államtitkár szerint »nincs garancia arra, hogy ha eleget tennénk ennek a kérésnek, akkor nem adnák ki a kárpátaljai magyarok adatait Ukrajnának, ami súlyos következménnyel járna az ottani magyarság számára a kettős állampolgárság ukrajnai tilalma miatt«.Erről eszembe jut, hogy mindössze egyszer jártam az Egyesült Államokban, még 1996-ban.

Az idő tájt még azt hihettük, hogy a földgolyó ellenkező oldalán elterülő USA messze van tőlünk. Ma viszont azt látjuk, hogy nagyon is közel van, és a közelsége egyre zavaróbb. A balliberális Biden-kormányzat barátságtalan lépéseit már a vízumszigorítás előtt is megtapasztalhattuk. Elég, ha Pressman nagykövet hazánkkal szembeni, Finnország és Svédország NATO-csatlakozását szorgalmazó, nyomásgyakorlást kilátásba helyező megnyilvánulásaira gondolunk.

Az is provokatív kijelentés volt a részéről, amikor azt állította: Magyarország a Putyin által támogatott nézeteket hangoztatja. Mondta ezt azután, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter vette magának a bátorságot, és az USA engedélye nélkül Moszkvába utazott.

Az valamiért nem zavarta Pressmant, hogy az általa képviselt nagyhatalom a NATO bővítésével egy másik nagyhatalmat provokál, hogy az Egyesült Államok a mértéktelen fegyverszállításokkal és pénzügyi támogatásokkal elnyújtja az ukrajnai háborút és késlelteti a békekötés lehetőségét.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo-2
2023. augusztus 10. 10:06
"Az Usának semmi se drága" Jaj, dehogynem. Más f..val veri a csalánt, mert a sajátja drága.
connorj
2023. augusztus 10. 09:30
Hát, igen.
Majdmegmondom
2023. augusztus 10. 09:05
Az Usának semmi se drága, ha az ukrán emberek életét semmibe veszi az üzlet érdekében, miért tartaná be a szabályokat egy baráti-partnerországgal szemben? Az is lehet, hogy az amerikaiak direkt tolnak minket kelet irányába, ha másként nem vehetik át itt is a hatalmat. Szerintem nincs itt semmi látnivaló, lehet takarodni haza...
machet
2023. augusztus 10. 08:58
A Biden kormányzat menjen a p....a.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!