A növekvő orosz nyomás ellenére Ukrajna energiatartalékai elegendőek lesznek a tél átvészelésére – állítja a brit védelmi minisztérium

2023. augusztus 17. 08:55

A hírszerzés szerint Kijev rendelkezik a szükséges szakképzett munkaerővel és szakértelemmel.

2023. augusztus 17. 08:55

A brit védelmi minisztérium csütörtökön osztotta meg legfrissebb jelentését az ukrajnai háborúról az X nevű (korábban Twitter) közösségi média platformon.

A hírszerzés pozitívan látja Ukrajna helyzetét, ami a tél átvészeléséhez szükséges energia tartalékokat illeti. Úgy becsülik, az ukrán üzemanyag-készletek elegendőek lesznek. Jelentésükben azt írják, Kijev hatékonyan mozgósította a bányászati ágazatot, hogy fenntartsa a termelést és biztosítsa a „folyamatos szénellátást”, hogy az erőművek és fűtőművek továbbra is üzemelhessenek. Emellett az ország jelentős gázkészletekkel is rendelkezik.

Kijev elektromos hálózata tavaly télen túlélte a folyamatos bombázásokat. A védelmi minisztérium szerint a támadások valószínűleg ezen a télen is folytatódnak, de hozzátette, Ukrajna „rendelkezik a szükséges szakképzett munkaerővel és szakértelemmel” az elektromos hálózat fenntartásához.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. augusztus 17. 17:24
Jó nagy hülyék az ukránok, ha továbbra is az angol hirszerzésre hallgatnak.
Zolotarjov
2023. augusztus 17. 11:29
Nyugatról kapnak. Csakhogy a nyugatnak már nem szállítanak le 60 mrd m3 gázt az oroszok, mint tavaly..
Zolotarjov
2023. augusztus 17. 11:26
Kérdés, mennyire lesz hideg a tél..
kamasuka
2023. augusztus 17. 10:15
Tehát nem lesznek elegek. Belefagynak Kijevben is a panelbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!