Vukics Ferenc: A NATO gyakorlatilag hátbaszúrja Ukrajnát

2023. július 27. 13:43

Szívesen látnák őket az asztalnál, csak nem akarják, hogy legyen asztal, fogalmazott a szakértő.

2023. július 27. 13:43
ZELENSZKIJ, Volodimir

Egy átlag európai szinte semmit nem tud az ukrajnai háborúról, mondta az Ultrahang csütörtöki műsorában Vukics Ferenc, aki saját külföldi tapasztalatai alapján úgy fogalmazott, az az egyszeri magyar hírfogyasztó, aki időnként meghallgatott a témában egy YouTube-műsort, vagy elolvasott egy cikket, gyakorlatilag tájékozottabb, mint sok nyugati szakújságíró. A háborús fáradtsággal kapcsolatban arról beszélt, az ukránok szép lassan beletanultak a háború nehézségeibe és a frontra jellemző, hogy a gyűlölet már nem tart sokáig, mert egyre inkább az a kérdés merül fel az emberekben, hogy mi lesz a családjukkal. 

„Sem a kijevi rezsim, sem a nyugati elit nem tud felmutatni egy olyan Ukrajna-képet, amiért igazán érdemes lenne harcolni”, mondta Vukics, hangsúlyozva, hogy az ország egyre rosszabb állapotban van, eközben Kanada például korlátlanul hajlandó befogadni az ukrán menekülteket. 

A szakértő szerint a NATO gyakorlatilag hátbaszúrja Ukrajnát, mert miközben arról biztosítja, hogy szívesen látná majd a csatlakozási tárgyalások asztalánál, egyelőre nem engedi, hogy legyen asztal. 

Vukics hangsúlyozta: jelenleg két ország tökéletesen kitanulja, hogyan kell háborúzni, ezek egyike pedig Oroszország, amely a most szerzett tapasztalatokat feldolgozza és hasznosítja majd. Az orosz haderő épp előrébb jut a tekintetben, hogyan kell megvívni egy minden szempontból 21. századi háborút. 

Ami most az ukrán fronton történik, azzal megtanítjuk az oroszoknak, hogyan kell megvívni egy modern háborút” – fogalmazott.

Az ukrán katonák között terjed az a mondás, hogy ők igazi hősök, de az igazi hősök nem harcolnak gonosztevőkért, mondta Vukics, utalva arra, hogy míg számtalan katona hal meg a fronton, magasrangú ukrán tisztviselők luxusnyaralásokra járnak, a toborzótisztek pedig hatalmas pénzekre tesznek szert korrupciós ügyekből. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

A teljes beszélgetés itt meghallgatható: 

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Player1
2023. július 28. 11:25
REÁLIS ELVÁRÁSAI Ukrajnának nem lehetnek. VAN EGY ILLÚZIÓ, ezt állítják be valóságnak. Szegény ukránok! ILYEN ELNÖK és ilyen EU, az Ő SÍRÁSÓJUK. Talán TRIANON IS ilyen lehetett KÁROLYIVAL, LINDERREL...
Osztap_Bender
2023. július 28. 09:14
"Vukics Ferenc: A NATO gyakorlatilag hátbaszúrja Ukrajnát"............................................ Sajnos kicsi az a kés, Ferike! A disznóölőt már fenik az oroszok. (Egyébként pedig a "hátba szúrja" kifejezés külön írandó. Ha ezeket a szabályokat nem ismered, használj helyesírás ellenőrző programot. Persze, ha tudod miről is van szó.)
backsplash
2023. július 28. 08:21
Ezeket a bármire kapható szláv állatokat nem szabad beengedni.
P_F_Juli
2023. július 27. 19:41
„Sem a kijevi rezsim, sem a nyugati elit nem tud felmutatni egy olyan Ukrajna-képet, amiért igazán érdemes lenne harcolni”--- " az ország egyre rosszabb állapotban van, eközben Kanada például korlátlanul hajlandó befogadni az ukrán menekülteket."---- Ezen a két indokon érdemes lenne elgondolkodni úgy a nyugatnak, mint az ukrán jelenlegi vezetésének. De nem fogják megtenni, mert a nyugat ezzel elismerné, hogy "bakot lőtt", az ukránok pedig, hogy rászedték őket. Akik elvándoroltak, azok döntő többsége nem fog hazatérni belátható időn belül, így a tatár pusztítás után most másodszor is felszámolják a "Kijevi russz"-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!