Volt ukrán nagykövet: Magyarország még mindig nem kért bocsánatot a 80 évvel ezelőtti bűntettekért

2023. július 11. 12:21

Levcsenko szerint ez megerősíti, hogy a magyar kormány már évek óta „veszélyes politikát” folytat.

2023. július 11. 12:21
ORBÁN Viktor

A Nacional.hr cikkében azt írja: Olekszandr Levcsenko, Ukrajna egykori zágrábi nagykövete szerint Magyarország részéről soha senki nem kért bocsánatot a 80 évvel ezelőtt elkövetett világháborús bűntettekért. Az írás szerint 1943-ban, Korjukivka és Csernyihiv környékén a nácikat segítő magyar megszállók elleni partizántámadás megtorlásaként 

mintegy 7000 civilt öltek meg és más bűncselekményeket követtek el. 

A tény, hogy a magyar fél részéről a mai napig nem történt bocsánatkérés, az egykori nagykövet szerint azt is jelenti: Orbán és körei már évek óta veszélyes politikát folytatnak – írja a lap.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

 

Szovjet-orosz mészárlás rossz, ukrán mészárlásról nincs mit mondani - ilyen Zelenszkij szelektív történelmi emlékezete - Mandiner

Katyń áldozatairól megemlékezett Ukrajna elnöke, ám a világháborús ukrajnai felkelők által elkövetett mészárlásokról nem szólalt meg Zelenszkij. A független Ukrajna egymást követő vezetői a mai napig nem kértek bocsánatot az ukrán felkelők világháborús tetteiért a lengyelektől.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

Összesen 384 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. július 13. 17:23
Nem kell bocsánatot kérni, vagy ha igen, akkor takarodjanak a szlávok Kárpátaljáról.
Krupp Skya
2023. július 13. 15:20
Majd ha au ukránok a bocsánatot kérnek a tatárjárásért, ők engedték be a tatárokat.
lendvaiildiko
2023. július 13. 09:51
Az emlékezet szerint igencsak kanosak voltak a szovjet vöröshadsereg orosz, ukrán és más nemzetiségű harcosai 1944-1945 között. Akárhogy szépítik az Ukrán Front harcosainak többsége ukrán fiú volt. Esetleg ők bocsánatot kértek?
madas
2023. július 13. 09:20
Ukrajna megszállás alatt tartja Kárpátalját, ha majd azt vissza adják nekünk, akkor utána bocsánatot kérünk mindenért, amit csak kitalálnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!