Úgy bebukott a Bud Light a transznemű-reklámmal, hogy elbocsátásokba kezdett

2023. július 27. 13:08

Nagy bajban van a cég.

2023. július 27. 13:08
null

A Mandiner is több cikkben foglalkozott már a Bud Light kálváriájával. Ismeretes: a cég úgy döntött, hogy reklámkampánya középpontjába egy transznemű tiktokkert helyez. Ennek egyik első következménye volt, hogy  a söreladások óriási mértékben kezdtek zuhanni, a vállalat részvényének árfolyama is erősen ingadozik, ezen kívül pedig  ötmilliárd dollárral csökkent a Bud Lightot gyártó cég értéke.

Most pedig jött az újabb pofon: a CNN beszámolója szerint a Bud Lightot gyártó Anheuser-Busch leépítésekbe kezdett, azt írja a portál, hogy több száz munkatársától válik meg a cég az Egyesült Államokban. Egészen pontosan 380 fővel szünteti meg a munkaviszonyt a cég. Ez azonban elmondásuk szerint a cég amerikai dolgozói állományának 2 százalékát jelenti csak, és továbbra is elkötelezettek a jövőbeli növekedés érdekében. Elvileg.

Nyitókép: Mandiner-archív

 

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2023. július 27. 18:45
A budlight növekedésében csupán a vásárlók nem elkötelezettek :)
gacsat
2023. július 27. 17:42
Gyerekek! A hír nem igaz. vessetek egy pillantást a cég részvényárfolyamának 5 éves grafikonjára. A cég értéke 5 éve csökken. 2 és fé év alatt csökkent 80 $ról 45re. Akkor jött a buzi. Azóta nő a részvény ára. most 60 körül van. https://duckduckgo.com/?q=anheuser-busch+stock+chart&t=newext&atb=v348-1&ia=stock
robogo72
2023. július 27. 16:19
A marketingeseik ilyen körökben léteznek, azt hiszik, hogy óriásit gurítottak. Mint az Adidas. No, mindegy, eddig sem vettem. A barátoknak és saját felhasználásra itthon főzök. Mindenkit buzdítok: próbáljátok ki, jó mulatság...
Ne szájalj
2023. július 27. 16:07
Az stilusos lenne, ha ok lennenek a kovetkezo holland szepsegkiralyno valasztas szponzorai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!