Timothy Garton Ash: Az utókor Bident teheti felelőssé, ha Ukrajna elveszti a békét

2023. július 12. 11:26

A történész abba az iránya tolná Bident, hogy adjon biztonsági garanciákat az országnak.

2023. július 12. 11:26

A háborúban álló Ukrajnában járt Timothy Garton Ash. A történész a Guardianba írta meg tapasztalatait, amelyet így lehet összefoglalni: az oroszok szétdúlták az országot, az ukránok bátrak, de szerinte Kijevnek szüksége van a NATO-tagságra.

Az élményei alapján Garton Ash abba az irányba tolná az amerikai elnököt, hogy 

az adja meg azokat a biztonsági garanciákat, amelyek szükségesek az újjáépítéshez. Biden ugyanakkor a vilniusi NATO-csúcs előtt leszögezte, hogy nem aktuális Ukrajna NATO-tagsága.

Úgy látja, hogy ha az USA Vilniusban nem áll az élre az ukrán biztonság ügyében, akkor a történelem könnyen az elnököt teheti majd felelőssé, amiért Ukrajna elveszti – nem a háborút, hanem a békét. A társadalom kimerült, sérült, az ország területének egy része továbbra is idegen megszállás alatt van, a kilátások bizonytalanok. Csak azért, mert Putyin úgy gondolja: ha nem tudja visszakényszeríteni az ukránokat a birodalomba, akkor megpróbálja elpusztítani.

Nyitókép: STR / PRESS-SERVICE OF COMMANDER-IN-CHIEF 

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laikus19-2
2023. július 18. 20:47
Döbbenetes, hogy egyes írástudók pofája a legnagyobb, mintha ők üvöltenének legjobban a lelátóról, ahonnan amúgy persze könnyű ordítani. Hogy egy ilyen nevesnek számító teszi ezt, mint TGA, jó pár ezzel párhuzamba állítható hazai példa után ezen már nem csodálkozom.
fabulon a bőre őre
2023. július 16. 08:46
Timothy kárment. Ahogy nő a bűnvádi szorongatása, úgy lesz egyre jobb alany a kétpárti uszítóknak a nyilvánvaló vereség és a gazdasági bajok ellen lapulevélnek.
connorj
2023. július 12. 21:34
Timotiiiii!!!!!!! Legyééé máááá realista! https://m.youtube.com/watch?v=eHhUZMzxjwo&pp=ygUQdWtyYWluZSB3YXIgbmV3cw%3D%3D
Csigorin
2023. július 12. 19:59
a Birodalomba ti akarjatok lenyelni az ukranokat IS.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!