Tanácsokat adott az ukrán blogger, hogyan lehet elkerülni a behívók kézbesítését – őrizetbe vették

2023. július 25. 15:09

A férfi bűnözőknek nevezte az ukrán fegyveres erőket.

2023. július 25. 15:09

Őrizetbe vettek a hatóságok a nyugat-ukrajnai Lviv megyében egy bloggert, aki nyilvánosan, élő internetes adásban bűnözőknek nevezte az ukrán fegyveres erők tagjait, és akadályozta a behívók kézbesítését – hozta nyilvánosságra kedden az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sajtószolgálata.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál értesülése szerint a drohobicsi lakosú Marjan Csaváról van szó. Az SZBU közlése szerint a rendfenntartók számos más bűncselekményt is dokumentáltak, egyebek mellett azt, hogy

a férfi törvényesnek nevezte Oroszország Ukrajna elleni fegyveres agresszióját.

A Lviv megyei ügyészség hozzáfűzte, hogy a blogger többször is megakadályozta, hogy a toborzóközpont képviselői jogszerűen kézbesítsék a behívókat, elkergette és „sakáloknak” nevezte őket. Csava azzal érvelt tette mellett, hogy a fronton megsebesült katonák, akik ebben az intézményben kezdtek dolgozni, szerinte bűnözők. Arra szólította fel a lakosságot, hogy zavarják meg a tevékenységüket. „A gyanúsított videót tett közzé a közösségi csatornáján, amelyben

azt állította, hogy törvénytelen és alkotmányellenes az idézések kézbesítése Ukrajna állampolgárainak.

A felvételen tanácsokat adott arra, hogyan lehet elkerülni a behívók kézbesítését” – fejtette ki az ügyészség.

A biztonsági szolgálat a gyanúsított tevékenységét olyan cselekménynek minősítette, amellyel a blogger „a belpolitikai helyzet stabilitását próbálta megrendíteni az orosz megszállók érdekében”. Hivatalosan az ukrán fegyveres erők törvényes tevékenységének akadályozásával, az Oroszországi Föderáció fegyveres agresszióját igazoló anyagok előállításával és terjesztésével gyanúsítják. Az ügyészség a fogvatartott letartóztatását kérte a bíróságtól. A férfit akár nyolc év börtönbüntetésre is ítélhetik.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. július 25. 21:22
Miért kell Magyarországon egy - elvileg - magyar újságnak magyaroknak a településeket ukránul megnevezniük?
zsolti123
2023. július 25. 18:04
>>a blogger többször is megakadályozta, hogy a toborzóközpont képviselői jogszerűen kézbesítsék a behívókat, elkergette és „sakáloknak” nevezte őket.<< 1001 éjszaka meséiből válogattunk...
Tuners
2023. július 25. 16:52
Mindeközben krautisztánban: A német katonai hírszerzés kiszivárgott jelentése szerint a németek azzal vádolják az ukránokat hogy elpazarolják a nyugaton képzett erőiket. A nyugaton képzett katonákat 10-30 fős osztagokra tagolják ahelyett hogy “kihasználnák a nyugati kiképzés nyújtotta előnyöket” (bármik is lennének azok) Illetve a fegyvereket is használják, ahelyett hogy (figyelj…😄) tűzerőfölényt építenének ki velük” (bárhogy is képzelik azt) 1 - semmilyen szinten nem támogatom az ukránokat, de azért tény hogy abból dolgoznak ami van, meg azért az ágyútöltelékeket sajnálom mindkét oldalon. 2 - micsoda arrogancia “nyugati képzés ELŐNYEI” meg “ahelyett hogy tűzerőfölényt építenének ki” haha 😂 hahaha 😂 Szóval összefoglalva. Még több zavar az édenkertben.
Akitlosz
2023. július 25. 16:27
Nyolc év börtön manapság fél életbiztosítás Ukrajnában. Ha törvénytisztelő állampolgár lett volna, akkor valószínűleg már nem élne vagy nyomorék lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!