Szlovák lap: Magyarország a múltban él anélkül, hogy képes lenne jövőképet megfogalmazni

2023. július 27. 08:20

„Magyarország, mint az Európai Unió egyik legszegényebb országa, javítja a szlovák kulturális műemlékeket” – olvasható a Denník N hasábjain.

2023. július 27. 08:20
Orbán Viktor, Tusványos, Tusnádfürdő

„A kelet-szlovákiai Borsiban található kastélyt a magyar kormány javíttatta ki. A szlovák nemzeti kulturális műemlék finanszírozásának oka II. Rákóczi Ferenc volt, aki ott született. A mai Magyarország hivatalos propagandista retorikája olyan vezetőként tünteti fel, aki egész életét a Habsburg-monarchiától való magyar függetlenségért folytatott küzdelemnek szentelte”írja a Denník N.

A szlovák lap szerint Rákóczi azonban ebben a küzdelemben sikertelen volt, nem tudta érvényesíteni Budapest függetlenségét Bécstől, visszautasította az I. József császár által felajánlott béketárgyalásokat, miközben legalább részleges engedményeket tudott volna kialkudni.

A Rákóczi életének és tetteinek szentelt kiállítás Magyarország durva propagandája Szlovákia területén”

– írja a szerző. „Szégyellem, hogy Szlovákia nem képes arra, hogy egy bizonyos időhorizonton belül stratégiai tervet dolgozzon ki és fokozatosan hajtson végre a kulturális műemlékek helyreállítására. Magyarország, mint az Európai Unió egyik legszegényebb országa, javítja a szlovák kulturális műemlékeket, mindenféle turulokat – magyar mitológiai lényeket – ültet Dél-Szlovákiában. A mítoszok és mitológiák terjesztése Magyarország »elszakított területein« ma Magyarország hivatalos kultúrpolitikája. Ha Magyarország meg akarja javítani a szlovákiai műemlékek egy részét, rendben. De a kiállítások ellenőrzése feltétlenül Szlovákia kezében kell, hogy legyen” – olvasható a lap online felületén.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2023. július 29. 14:20
A "...múltban él..." , azaz van múltja, nem úgy mint nektek tótoknak?
CsakOlvas
2023. július 27. 18:00
"Vezettessed magadat szem-bekötve, vakon, Elfajult testvéridtől csinált áll-útakon, Kik őseink hamvait rútúl megtapodták, Arany szabadságunkat aranyon eladták." Itt van az igazság, feleim.
Pragmatikus
2023. július 27. 14:46
"De a kiállítások ellenőrzése feltétlenül Szlovákia kezében kell, hogy legyen" Ja. ami arról szólna, hogy a magyar feliratokat el kell távolítani. Az angol maradhat. Kicsinyes kis piti népség a tót.
Temeráf
2023. július 27. 14:34
Szlovákia meg a leggazdagabb országok között van, a végén még ez is kiderül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!