Ódor Lajos is bírálta Orbán Viktort a tusványosi beszéd miatt

2023. július 26. 16:53

Elfogadhatatlannak nevezte Orbán Viktor azon megjegyzéseit, miszerint Szlovákia „elszakított terület”.

2023. július 26. 16:53
ORBÁN Viktor; ÓDOR Lajos

Orbán Viktor bírálta a szlovákiai magyar kisebbséget, amely bár a lakosság nagyjából tíz százalékát teszi ki, nem tud képviseletet biztosítani a szlovák parlamentben – olvasható a TASR hasábjain.
Ódor Lajos miniszterelnök elfogadhatatlannak nevezte Orbán Viktor magyar kormányfő azon megjegyzéseit, miszerint Szlovákia „elszakított terület”. Ezt a szerdai kabinetülést követően mondta.

"Szlovákia területi integritásának bármilyen megkérdőjelezése elfogadhatatlan dolog. Nem segíti a kétoldalú kapcsolatokat és nem segíti a szlovákiai magyar kisebbséget" - mondta a miniszterelnök.

Ódor szerint a szlovák fél álláspontja ebben a helyzetben eddig is egyértelmű volt. Hozzátette: a szlovák diplomáciai vezetés behívta Balogh Csaba magyar nagykövetet, és tájékoztatta arról, hogy Orbán Viktor kijelentései miért elfogadhatatlanok és miért elfogadhatatlanok Szlovákia számára.

Orbán Viktor a hétvégén a romániai magyarok nyári egyetemén bírálta a szlovákiai magyar kisebbséget, amely bár a lakosság mintegy tíz százalékát teszi ki, nem tud képviseletet biztosítani a szlovák parlamentben. Gyenge teljesítménynek nevezte a helyzetet. 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hedy77
2023. július 29. 17:16
Igaza van. Nem szakadár terület. Elszakított terület. Az teljesen más.
Sulammit
2023. július 28. 17:26
Te szerencsétlenség tetőfoka, mi más lenne Szlovákia? Mit tanítottak neked történelemből?
Reszelő Aladár
2023. július 27. 23:43
1920 előtt mégis kihez tartozott a mai Szlovákia területe? Annyit biztosan tudunk, hogy nem Szlovákiához. Mi önként adtuk fel a területet? Nem. Tehát akkor mégis elszakították. Szlovákiával szemben nincsenek területi követeléseink. Mert egykor az egész a mienk volt.
1000Mester
2023. július 27. 18:27
Micsoda szdsz-es díszpatkány! Ezek még nem pusztultak el? Nem tetszik a kampós orrúaknak a mostani kurzus, mert nem oszt nekik lapot a kutya sem! Ez van fiúk, oda kerültetek, ahová valók voltatok mindig is - a pöcegödörbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!