Spiegel: meghiúsult Spanyolországban a rémületes terv, a jobboldal uralma

2023. július 24. 09:00

A német lap szerint utolsó figyelmeztetés érkezett Európának, ahol a konzervatívok közelednek szélsőjobbhoz.

2023. július 24. 09:00
SÁNCHEZ, Pedro

A Spiegel arról ír vezércikkében a spanyol választás kapcsán, hogy  a konzervatívok Európában közelednek a „jobboldali radikálisokhoz”, így a liberális demokráciát veszélyeztetik. Hozzátették: Spanyolországban csak azért nem jött össze a két fél koalíciója, mert szerintük a konzervatívok kezéből az utolsó napokban kicsúszott a kampány ellenőrzése.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap hangsúlyozza: a spanyol választási kampány megmutatta a földrész többi része számára is, hogy mi a tét.

A szerző, Steffen Lüdke, a lap külpolitikai szerkesztője megjegyzi, hogy fellélegezhetett a baloldal Spanyolországban, mert a jobboldali Néppárt és a „szélsőséges” Vox nem tudott többséget szerezni hat hely híján, így a „szélsőjobb” aligha kerül be a kormányba, fogalmaznak merészen. Még nem dőlt el, hogy miniszterelnök marad-e Pedro Sánchez, írják. A lap szerint elhúzódnak a tárgyalások a baszk és a katalán pártokkal, de még új választás is elképzelhető. 

A szociáldemokraták vezére azt meg tudta akadályozni, hogy „bejöjjön a rémületes terv, a jobboldal uralma”

– lélegzik fel a cikk írója.

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Ballesteros

 

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. július 24. 16:10
Nem baj ez, a spanyolok 1 év múlva még többen és még dühödtebben szavaznak az eurolballibsik ellen.
Oldalkosár
2023. július 24. 15:52
Amikor egy szar gyerekkúró bolsevik a szélsőjobbal riogat.
Agricola
2023. július 24. 15:31
Sem a szocialista Sánchez, sem a konzervatív Feijóo nem rendelkezik egyértelmű többséggel. Egy már-már elfeledett katalán szeparatista párt játszhatja most a döntő szerepet. Akivel társul, az alakíthat kormányt.
robertdenyiro
2023. július 24. 15:23
A libnácik persze sivalkodva szélsőjobbozzák a mérsékelt centrumot. Miközben ők maguk véresszájú ultraballibnácik, saját magukat valamiféle mérsékelt centrumkét próbálják eladni. Hogy rohadnának meg mind egy szálig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!