„Neme: Apache támadó helikopter” – diákok trollkodtak meg egy felmérést Amerikában

2023. július 26. 14:11

A trollkodás olyan vádakat váltott ki, hogy Amerikában a „fasizmus” van terjedőben.

2023. július 26. 14:11

Néhány diák azt írta, hogy a nemük „apacs támadó helikopter”, válaszul a „mérnöki kultúráról” szóló felmérésre – írta meg a The College Fix. A kutatók szerint a „rosszindulatú válaszok” az amerikai „fasizmus” szélesebb körű problémájára utalnak. 

A kutatók a Northwestern Egyetemről indult Bulletin of Applied Transgender Studies 2023-as nyári számában írták meg a tanulmányt, amelyben leírják tapasztalataikat, miközben egy felmérésen dolgoztak a STEM-ben tanuló LMBT hallgatókról. „Támadó helikopterek és fehér felsőbbrendűség: Érdekes rosszindulatú válaszok egy online kérdőívre a transznemű egyetemi mérnöki és informatikai hallgatói tapasztalatokról”, a tanulmány beszámolt „a nyelvükben diszkurzív hatalmat gyakorló egyénekről, akik megcélozzák a kutatókat és manipulálják az adatokat”.

A szerzők azt írták, hogy a projekt „visszahatása” „tükrözi a kortárs szélsőjobboldali vagy fasiszta politikai mozgalmak jellemzőit az Egyesült Államokban, például az antiszemitizmus szintézisét a feketeellenes és antifeminista retorikával”.

A „rosszindulatú válaszok” mintegy 25 százaléka adott valamilyen repülőgépekkel kapcsolatos választ a nemiségre, köztük többen is voltak, akik kifejezetten „Apache helikopterrel” azonosították magukat. A „harci helikopterként” való azonosítás egy olyan mém, amely legalább 2014-ig nyúlik vissza. Voltak „rosszindulatú válaszadók” akik a „csak két nem létezik” és a „[p]edofil” nemeket sorolták fel.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A Fix megkérdezte a szerzőket, hogyan fogja ez a tanulmány javítani a diákok tanulását a mérnöki tudományok tekintetében, milyen módon jelentett a jelenlegi mérnöki kultúra akadályokat a nők, a színes bőrűek és az LMBTQ+ közösség számára. A Fix július 13-án küldött ezzel kapcsolatban egy e-mailt. Senki sem válaszolt.

Nyitókép: MTI/EPA/Porter Binks

 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. július 28. 19:55
El fogunk jutni odáig, hogy vannak a transzok és rajtuk kívül mindenki náci.
690123Ug
2023. július 27. 09:44
Végre!!!!!! Szólaljon már meg a normalitás! Ne tűrjük, hogy ez az elmebeteg kisebbség terrorizáljon minket! Igen, tartsunk nekik tükröt! Csak elmebeteg transzizé lehetek?Csak az amit ők megmondanak? Ez nagyon durva diktatórikus terror! Nem szabad hagyni!!!!!
Almassy
2023. július 27. 00:50
A kérdőiv és a tanulmány szerzői nem kutatók, hanem genderológusok, akik szigorúan genderológiai alapon értelmezték a kapott adatokat és tűpontos ideológiai következtetéseket vontak le (a megrendelők kérésének megfelelően). Csak az a baj, hogy nem értik a kritikát és nem ismerik a tudományos gondolkodás alapjait.
Gullwing
2023. július 26. 20:11
Azt rúgnám fel aki ilyeneket kérdez.... és a féreg még minősít is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!