Nem nyugszanak az ukránok, Zelenszkij is odaszólt a lengyeleknek

2023. július 25. 09:51

„Hiszünk az Európai Bizottsággal kötött megállapodásban, de minden forgatókönyvre felkészülünk” – fogalmazott.

2023. július 25. 09:51

Ukrajnában az ország mezőgazdasági termékeinek exportjáról tartottak egy találkozót – közölte a hírt Volodimir Zelenszkij a Telegram-oldalán.

Az ukrán elnök az üzenete alapján továbbra is bizakodó. „Hiszünk az Európai Bizottsággal kötött megállapodásban, de minden forgatókönyvre felkészülünk” – írta.

Zelenszkij továbbra is kitart azon álláspontja mellett, hogy az ukrán gabonát lehessen Európába szállítani.

Álláspontunk egyértelmű: a szárazföldi export blokkolása szeptember 15-e után, semmilyen formában nem elfogadható.

Kapcsolatban állunk minden érdekelt féllel, hogy olyan megoldást találjunk, amely mindenkinek megfelel” – fogalmazott az ukrán elnök.

Visszaszóltak a lengyelek a gabona miatt dühöngő ukrán miniszterelnöknek - Mandiner

Denisz Smihal populizmust emlegetett, mutatjuk a lengyelek válaszát.

Nyitókép: MTI, EPA, Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. július 27. 00:03
Zselenszkij, de egész Ukrajna is addig és annyit ér a Nyugatnak, ameddig és amennyi bajt tudnak ök okozni az oroszoknak. Az ukránok Európa számára a "rosszabbik" oroszok. Erre a tanulságra való rádöbbenés Nyugaton még várat magára. Az USA-val szövetkezve az ukránok alá akarták ásni Oroszország biztonságát. De ök készek nemcsak testvérnépüket az oroszokat elárulni, hanem bárkit, még azokat is akik önzetlenül támogatták öket. A Nyugat tudja, Hogy Ukrajna nem az ö "kutyájuk kölyke", de hasznos idiótaként kihasználják. Európának meg fog gyülni a baja az ukránokkal, akár gyöznek akár veszítenek. Az jó a Nyugatnak, hogy Ukrajna szutyongatja az oroszokat. De ha ennek vége lesz, mit fog kezdeni Európa ezzel a nem éppen kedves országgal, néppel? Nyugaton az ellopott fegyverekkel ukrán maffiák fognak garázdálkodni, az Unióban, örökös baj lesz velük a követelödzéseik miatt, és kérik a fizetséget azért, mert "megmentették" Európát. Ha veszítenek, akkor meg állandóan koldulni fognak.
Dixtroy
2023. július 26. 07:40
"Álláspontunk egyértelmű: a szárazföldi export blokkolása szeptember 15-e után, semmilyen formában nem elfogadható." Akkor használjuk az ukrán módszert, szólítsuk fel, hogy fogadja el.
skin777
2023. július 25. 18:35
Az olcsó orosz gázzal nincs baj, sőt itt hörögtetek hogy a hülye nyugat átáll a drága palagázra. Akkor az olcsó ukrán gabonával - ami minden fideszdroid hiresztelés ellenére semmivel se rosszabb minöségű- mi a baj?
titi77
2023. július 25. 18:15
ukrajna mint szuverén állam nem létezik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!