Már az ukrán egységeknél vannak az amerikai kazettás lőszerek

2023. július 13. 17:25

Ukrajna állítása szerint ezeket a lőszereket csakis a „megszállók elűzésére” fogja használni saját területén, lakott területen pedig nem fogja bevetni.

2023. július 13. 17:25
null

Az orosz agresszióval szembeni ellenoffenzívában elért részleges sikerekről számolt be csütörtökön az ukrán hadvezetés. Andrij Kovaljov, az ukrán vezérkar szóvivője elmondta, hogy Zaporizzsja régióban az ukrán haderő megvetette a lábát az új hadállásokban. Mindemellett az orosz erők továbbra is „erős ellenállást” tanúsítanak és mozgósítják a tartalékokat. Mint mondta, Kijev és más nagyvárosok ellen indított orosz dróntámadásokban mintegy huszonöt ember sebesült meg. Kovaljov közölte, hogy az ukrán csapatoknak az orosz kézre került Bahmuttól délre sikerült előrenyomulniuk.

Beszámolt arról is, hogy a donyecki Avgyijivka, Liman és Marjinka településeknél, valamint a harkivi Kupjanszk térségében sikeresen visszavertek orosz támadásokat. Hozzátette, hogy az orosz légierő több tucat légitámadást indított. Valerij Serseny, a délkeleti országrészben harcoló erők szóvivője közölte, hogy az ukrán hadsereg kazettás lőszereket kapott. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az Egyesült Államok alig egy hete jelentette be, hogy ilyen lőszereket fog átadni a kijevi vezetésnek.

Ezt is ajánljuk a témában

A kazettás lőszereket több mint száz országban tiltották be, mert veszélyt jelentenek a civil lakosságra is.  Serseny az ukrán állami televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy ugyan a lőszerek már az egységeknél vannak, de még nem vetették be őket. Ukrajna állítása szerint ezeket a lőszereket csakis a „megszállók elűzésére” fogja használni saját területén, és lakott területen nem fogja bevetni.

(MTI)

Nyitókép: képernyőfotó

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2023. augusztus 04. 17:57
Baromi hihetően hangzik, hogy nem a civilek ellen vetik be, amikor még az oroszok ott se voltak, már ukránok által bevetett foszforbombákról lehetett olvasni. https://szabadriport.wordpress.com/2014/06/12/nepirtas-feher-foszforral-bombazta-a-civil-lakossagot-az-ukran-tuzerseg/
Genusnextgen
2023. július 13. 23:00
Isten segítse őket, hogy minél több csicskaorkot öljenek vele Buksikáim.
vip era
2023. július 13. 20:57
Ha használni fogják,nagyon kibasznak magukkal. Bár kérdés,a mostani helyzettől van még nagyobb szopás hoholéknak? Amúgy van.
Galerida
2023. július 13. 19:22
A következő lépésben a megmaradt, ivarérett ukrán férfiak robbanómellényt kapnak segítségül Bidentől....Medve Anyám!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!