Lengyel lap: Ukrajnának egy napon meg kell barátkoznia azzal, hogy elveszíti területének egy részét, és ez a Nyugat hibája

2023. július 11. 10:28

A Rzeczpospolita cikke szerint Ukrajna NATO-ba hívásával egyre közelebb kerülnénk a „rémálom” megvalósulásához.

2023. július 11. 10:28
ZELENSZKIJ, Volodimir

„Mikor lesz vége az ellenségeskedéseknek, amely után a Nyugat majd kijelenti, hogy Ukrajna jövőbeni valódi biztonságával fog foglalkozni?” – teszi fel a kérdést Jerzy Haszczyński véleménycikkében, amely a jelent Rzeczpospolita című lengyel lapban jelent meg. A szerző szerint Kijev NATO-ba hívásával csak 

 

közelebb kerülnénk a Nyugat rémálomszerű elképzelésének megvalósulásához, 

 

és „közvetlen konfliktusba kerülnénk Moszkvával. Városaink nem lennének biztonságban, és fiaink a fronton halhatnak meg.” Haszczyński szerint az üzenet az, hogy Ukrajnának 

egy napon meg kell majd barátkoznia azzal a gondolattal hogy elveszíti területének egy részét.

A szerző úgy látja, ha Ukrajna örökre elveszít akár egyetlen várost is, az Oroszország győzelmét, egyben „a határmódosításról álmodozó imperialisták diadalát” jelenti. Egy évekig tartó háború, amelyben Kijev képtelen minden várost visszafoglalni szintén a győzelmet jelentené Oroszország számára – olvasható a cikkben.

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2023. július 12. 18:56
Feltalálták a melegvizet. :)
P_F_Juli
2023. július 11. 16:21
Most Ukrajna kapcsán sokunkban felvetődik a kérdés, hogy vajon azonos tendenciák játszódnak-e le, mint Trianon esetében nálunk. Az a feldarabolás jóval előtte eldöntött kérdés volt. Nem volt megengedhető egy akkora birodalom Európa közepén, mint az Osztrák-Magyar Monarchia. Túl nagy befolyás járt hozzá. Az első kísérlet a Kossuth szabadságharc volt, de mivel nem járt sikerrel (orosz támogatással), több kísérlet után csak sikerült a Nagy háborút elindítani. Az már a harmadik gyilkosság volt a Habsburg családban. Ezzel együtt és a következő időszak is sajnos már csak történelem. Ugyanis a szabadságharc után Kossuth Amerikába ment segítségért, de kérdés, hogy valóban azért járt-e ott. Néhány évvel később ott is polgárháború zajlott le, nem feldarabolás, hanem összevonás (gazdag délre szüksége volt az északi iparnak) miatt. Európában pedig további események történtek, német területről Lenin útnak indult, eredmény az orosz birodalom összeomlása. Csak a történelem lapjait raktam sorba.
valaki-954
2023. július 11. 16:12
Valóban. Ha az USA nem hergelte volna Ukrajnát az oroszok ellen, Ukrajna pedig nem alázta volna meg az öshonos kisebbségeket, ha nem huzigálta volna a medve bajszát NATO csatlakozás rémképével, ami egyértelmű fenyegetés Oroszország számára, akkor az oroszok nem kezdeményezték volna a háborút, és sok ezer ukrán nem vesztette volna az életét az esélytelen hadjáratukban, teljesen értelmetlenül.
falcatus-2
2023. július 11. 15:27
fideath- 2023. július 11. 14:11 Az oroszok kezdték a konfliktust >>>>Asher ben Nathan, izraeli nagykövet arra a kérdésre, hogy ki indította el a 6 napos háborút (1967): „Teljesen lényegtelen, hogy ki adta le az első lövést. Az számít, hogy mi előzte meg az első lövéseket.” "Nem az uszítja a gonoszt, aki először fog fegyvert, hanem az, aki rákényszeríti." – Niccolò Machiavelli, 1469 – 1527.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!