Ideiglenes hajóutat hoz létre a gabonaszállítások fenntartásáért Ukrajna

2023. július 19. 17:12

Oroszország hétfőn lépett ki a fekete-tengeri gabonaegyezményből.

2023. július 19. 17:12

„Ukrajna ideiglenes hajóutat hoz létre a gabonaszállítások fenntartása érdekében, miután Oroszország kilépett a fekete-tengeri gabonaegyezményből” – közölte Kijev szerdán egy hivatalos levélben.

A Guardian hozzátette, hogy Oroszország kedden a második egymást követő éjszaka támadta meg Ukrajna fekete-tengeri Odessza kikötőjét, miután hétfőn kilépett az egyezségből, és Moszkva visszavonta a biztonságos hajózásra vonatkozó garanciákat.

Az ENSZ hajózási ügynökségéhez, a Nemzetközi Hajózási Szervezethez szerdán benyújtott, július 18-án kelt levelében Ukrajna közölte, hogy „úgy döntött, hogy ideiglenes jelleggel egy ajánlott tengeri útvonalat hoz létre” – írta a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Török védelmi minisztérium

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2023. július 20. 03:51
A Duna Deltán keresztül! 6,5 méteresre mélyitették a Chilia ágból leágazó Bistroe ágat. Ezért volt problémájuk a románokkal. Készültek rá jórégen.
Csigorin
2023. július 19. 21:48
es hol? a Balti tengeren keresztul? mert a Feketere nemigen latom hol akar kijutni
remi
2023. július 19. 20:05
Na erre az "ideiglenes útvonalra" kíváncsi leszek. De remélem, hogy a MÁV meg semmit nem szállít a hoholoknak, vagy ha esetleg mégis akkor azzal a feltétellel, hogy a vagonokat plombázva (vagy esetleg lehegesztve) Mo.-n forgalmi okokat leszámítva semmiképpen nem állhatnak meg és a legszigorúbban tilos azokat kirakodni. Persze ettől még a más zejus országban kirakott olcsó hohol szemét (ami már rég usák, pár napja egy videón hohol harcjárművek keveredtek vadiúj kamionokkal, a háttérben meg felsejlett több példány szintén vadiúj 2-300 millió Ft-ba kerülő JD és NH kombájn.
survivor
2023. július 19. 19:11
Cserna Hol ? A Baltikumban....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!