Nagyszabású orosz légitámadás érte Odesszát

2023. július 19. 12:25

„Pokoli éjszaka volt” – mondta az odesszai katonai közigazgatás szóvivője.

2023. július 19. 12:25
Orosz légitámadás érte Odesszát. A fotó illusztráció.

A dél-ukrajnai Odesszát hétfő után a második nagyszabású orosz légitámadás érte kedd éjjel – jelentette a helyi média szerdán.

A beszámolók szerint robbanások hallatszottak a fekete-tengeri kikötővárosban, és a légvédelem is aktív volt. Szerhij Bratcsuk, az odesszai katonai közigazgatás szóvivője a támadást „nagyon erősnek, valóban tömegesnek” nevezte a Telegramon.

Pokoli éjszaka volt”

– mondta, hozzátéve, hogy a károkról és áldozatokról szóló jelentést később teszik közzé. Szerdára virradóra Oroszország Odessza és más ukrajnai városok ellen intézett légitámadásokat. Az ukrán hadsereg déli parancsnokságának közlése szerint az ukrán légvédelem hat Kalibr manőverező robotrepülőgépet és 21 harci drónt semmisített meg Odesszában.

Odessza megyében három kikötő található, amelyek alapvető fontosságúak a világ élelmiszer-ellátása szempontjából.

Az orosz-ukrán háború 2022. februári kezdete után Ukrajna fekete-tengeri kikötőit orosz hadihajók zárták le, megakadályozva az ukrán gabonaexportot a tengeren át.

Moszkva és Kijev 2022 júliusában írta alá azt az ENSZ és Törökország közvetítésével tető alá hozott megállapodást, amely lehetővé tette a gabonaszállítást a térségben. Az egyezmény hétfő éjjel lejárt, és Oroszország bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: ANATOLII SIRYK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. július 19. 19:11
This is the beginning of a beautiful friendship...
kaffogó hebrencs
2023. július 19. 18:46
Ami jár, az jár.
rasdi1
2023. július 19. 18:07
"Moszkva és Kijev 2022 júliusában írta alá azt az ENSZ és Törökország közvetítésével tető alá hozott megállapodást, amely lehetővé tette a gabonaszállítást a térségben. Az egyezmény hétfő éjjel lejárt, és Oroszország bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg." Való igaz. De az indok elhallgatása, nevezetesen, hogy az adott egyezményt annak többi aláírója nem tartotta be, akkor is "félrehangolás", ha nem lehet Ádám-Évától mindent mindig leírni.
masikhozzaszolo
2023. július 19. 15:59
És Hirosima, és Nagaszaki is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!