Ezért utazott Orbán Viktor Vilniusba

2023. július 12. 06:40

A magyar államfő a NATO-csúcson is a béke álláspontját fogja képviselni.

2023. július 12. 06:40

Orbán Viktor miniszterelnök kedden reggel Vilniusba utazott, hogy részt vegyen a NATO-csúcstalálkozón. A miniszterelnök Facebook-oldalán egy videót tett közzé, amelyben Litvániából biztosította a magyar embereket: továbbra is a béke álláspontját képviseli a katonai szövetségben.

A videóban elmondja, hogy a találkozó legfontosabb kérdése az orosz-ukrán háború, amellyel kapcsolatban a magyar álláspont továbbra is a mihamarabbi béke elérése. Hozzátette, Ukrajnába nem fegyvereket, hanem békét kell vinni. Kijelentette, Magyarország azon igyekszik, hogy a NATO ne változtassa meg jelenlegi hozzáállását, amellyel a magyar állam is egyetért. A NATO egy katonai védelmi szövetség, amelynek feladata a tagországok védelme.

 

Éppen ezért nem küld csapatokat, nem küld fegyvereket, nem képez ki katonai egységeket egy harcoló országba.

 

Magyarország mindent meg fog tenni, hogy ez így is maradjon – mondja a kormányfő.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2023. július 12. 13:37
"békét kell vinni" -szólj a spanodnak, húzzon haza.
Verdbenekhy
2023. július 12. 13:32
Nem tudom ki hogy van vele, de én bizony szégyellem kicsit a magyarságomat, amikor a magyar miniszterelnök az én nevemben a TÖRÖKTŐL KÉR ENGEDÉLYT, hogy ratifikáltathassa Svédország NATO tagfelvételét... Szuverén ország még Magyarország? Vagy ismét itt a török hódoltság?
ujferi
2023. július 12. 10:49
Itt az utolsó időpont, hogy ez a debil Zelenszkij végre felébredjen, hogy bilibe lóg a keze. Nincs ukrán NATO csatlakozás! Ugyanez a döntés lesz az ukrán EU csatlakozással kapcsolatban is. Ukrajna előtt egy reális út van: KAPITULÁCIÓ, ha nem akarja még jobban romba dönteni Ukrajnát….
lájkbajnok
2023. július 12. 08:18
A békét a NATO bővítése, tehát a NATO garantálja. Gondolom ennek jegyében támogatja a svéd csatlakozást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!