Delbos-Corfield, a Magyarországról jelentéseket író EP-képviselő is részt vett a Pride-on

2023. július 16. 10:18

A francia politikus szerint az alkotmányos jog megsértése, hogy olyan könyveket tiltanak el a gyerekektől, „amelyek a valós világot mutatják be, és segítik megérteni nekik a környezetüket, vagy éppen a saját testüket, életüket, a világszemléletet”.

2023. július 16. 10:18

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselővel a budapesti Pride-felvonuláson készített interjút a Klubrádió riportere.

A politikus, aki az uniós intézmény Magyarországról szóló állásfoglalását is írta, elmondta, évek óta készül rá, hogy egyszer részt vesz a budapesti LMBTQ-felvonuláson, de most elsősorban a könyvek befóliázása miatt jött. Úgy érezte, most aztán tényleg eljött az ideje, hogy „szolidaritást vállaljon azokért, akiket támadnak”.

Szerinte az alkotmányos jog megsértése, hogy olyan könyveket tiltanak el a gyerekektől, „amelyek a valós világot mutatják be, és segítik megérteni nekik a környezetüket, vagy éppen a saját testüket, életüket, a világszemléletet”.

Hozzátette, félti a magyar kormányt, hogy ezek az intézkedések visszaüthetnek. Ez a „féltés” már csak azért is álszent, mert pár hónapja saját maga beszélt arról, hogy el kell venni hazánktól a soros elnökséget.

Delbos-Corfield elárulta, hogy tulajdonképp hivatalos úton érkezett a budapesti Pride-ra.

 

A jogállamiság európai képviselőjeként tárgyalt a francia nagykövetségen, valamint civil szervezetekkel és képviselőkkel is. 

 

„Kollégáim is számos helyre mentek a Pride alkalmából. Nekem itt a helyem Magyarországon. Egyébként szinte minden harmadik hónapban itt vagyok, hogy személyesen is felmérhessem, valójában hogy állnak a dolgok Magyarországon. És folyamatosan írom a jelentésemet is” – büszkélkedett a Klubrádió riporterének.

Nyitókép: Gwendoline Delbos-Corfield (MTI/Máthé Zoltán)


 

 


 

 

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ákos70
2023. július 18. 19:26
Fura ez a világ...amikor a Playboy vagy a Popó magazin volt "bezacskózva" senki sem ágált ellene...
Bezerédy
2023. július 17. 20:05
Az előbbihez: ha valami gyalázatos akkor ez az! Hogy kimondatnak olyat amit kiprovokálnak direkt!
Bezerédy
2023. július 17. 20:00
Na ez megérdemelné az ajtón be kéményen ki közlekedést!
5m007h 0p3ra70r
2023. július 17. 17:03
"Szerinte az alkotmányos jog megsértése, hogy olyan könyveket tiltanak el a gyerekektől, „amelyek a valós világot mutatják be, és segítik megérteni nekik a környezetüket" 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Na és ki tiltotta el tőlük és hogyan ezeket a könyveket? Miért nem jár nekik azonnal alanyi jogon? Sőt! Ha a valós világot szeretnénk velük megértetni, akkor csecsemőkortól az alkohol és kábítószer fogyasztást is engedni kellene nekik. Máskülönben hogyan értenék meg, hogy a prájdólószemélyek mitől olyan jókedvűek? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!