CNN: Megvan, ki válthatja Prigozsint a Wagner élén

2023. július 15. 15:48

Egy ismert, magas rangú zsoldos veheti át a magánhadsereg irányítását.

2023. július 15. 15:48

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt javasolta, hogy a Wagner-csoportot Andrej Trosev zsoldosvezér irányítsa – írta a CNN. Trosev nyugalmazott orosz ezredes,

a Wagner-csoport alapító tagja és ügyvezető igazgatója.

Emiatt az Európai Unió már korábban szankciókat hozott vele szemben. A szíriai polgárháborúval kapcsolatos európai uniós szankciók részletesen taglalják Trosev tevékenységét, amelyet a Wagner-csoport szíriai műveleteinek vezérkari főnökeként betöltött pozíciójában végzett.

Troshev 1953 áprilisában született Leningrádban, az egykori Szovjetunióban. Az orosz belügyminisztérium északnyugati szövetségi körzetének különleges gyorsreagálású különítményének volt a munkatársa. Emellett a csecsenföldi és afganisztáni háborúk veteránja is – írta a portál. Az afganisztáni szolgálatáért két Vörös Csillag-renddel tüntették ki, amely a Szovjetunió rendkívüli szolgálatért járó kitüntetése. A csecsenföldi hadműveletben végzett szolgálatáért két Bátorságrenddel és a Hazáért Érdemrend 2. fokozatú kitüntetésével tüntették ki az orosz média szerint.

***

Nyitókép: Sergei ILNITSKY / POOL / AFP

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 15. 18:00
Hahaha!!! Kadirov megtapsolná a kitüntetéseiért... Hahaha!!!
akkor ki
2023. július 15. 16:42
Sziájé milyen jól informált. Maga Putyin nem tudja, de már ők igen.
nagywallasz
2023. július 15. 16:32
Fu geci látom a mandiner szarabb lett mint volt hogy néz már kibez a felület
zakar zoltán béla
2023. július 15. 15:59
Biden?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!