Elszólta magát a brit miniszterelnök: az oroszokat elrettentő megállapodáson dolgozik a NATO

2023. július 05. 06:52

Rishi Sunak szerint deklarálni kellene: az Ukrajnának nyújtott támogatás hosszú távú.

2023. július 05. 06:52
SUNAK, Rishi

Rishi Sunak brit miniszterelnök szerint a jövő heti NATO-csúcson a szövetségnek Ukrajna hosszú távú támogatására kell kötelezettséget vállalnia. Sunak a londoni alsóház bizottsági elnökei alkotta összekötő bizottság keddi meghallgatásán részletek nélkül elmondta: a NATO-szövetségesek

 

már tárgyalnak egy olyan biztonsági megállapodásról, amelynek célja Oroszország elrettentése az újabb agresszióktól „hosszabb távon”.

 

A konzervatív párti miniszterelnök szerint előnyös lenne ennek érdekében egy olyan többoldalú deklaráció, amely demonstrálná, hogy az Ukrajnának nyújtott támogatás hosszú időtávlatra szól, mert ezzel lehet erőteljes üzenetben tudatni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy Ukrajnában kifejtett erőfeszítései hiábavalók.

A NATO-szövetségesek meg akarják mutatni, hogy a területi sérthetetlenség elvét és az ENSZ Alapokmányát védelmező  „tettre kész országok koalíciója” nem fordít hátat Ukrajnának, hanem továbbra is megadja neki a kellő támogatást és ellátja az önvédelemhez szükséges eszközökkel – fogalmazott az estébe nyúló alsóházi meghallgatáson a brit kormányfő. Rishi Sunak elmondta ugyanakkor azt is, hogy a deklarációról szóló tárgyalások még nem fejeződtek be, és egy ilyen nyilatkozat „számos különböző formát ölthet”.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

 

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2023. július 06. 00:52
Ha Ukrajna semleges ország lett/maradt volna, az az EGÉSZ világnak jobb lenne! Van persze néhány kivétel, és a Mandin kommentelők legalább 90%-a tudja, hogy kik/mik azok a kivételek. De sajnos nem hagyták (még a puccsal hatalomra jutott) hohol vezetők sem. EZÉRT kell most a hoholoknak és a ruszkiknak is szenvedni... Végtére is szinte az egész emberiség szenved valamilyen mértékben pontosan emiatt!
alenka
2023. július 05. 21:44
Mit dirigal itt ez a hindu hitevesztett,több a foga,mint a haja....
Palatin
2023. július 05. 21:08
"Kezd kiderülni az igazság, hogy ezt a háborút nem Oroszország kezdte. Oroszország könyörgött nekünk, hogy ne próbáljuk meg Ukrajnát a NATO-ba rángatni. Mi figyelmen kívül hagytuk Oroszországot. Oroszország pedig világossá tette, hogy meg fogja védeni a nemzeti érdekeit. Mindössze semlegességet akartak Ukrajna számára." Ilyen elemzéseket lehet olvasni, amerikai médiában. Az ukrajnai háború akkor kezdödött, amikor Clinton, - Gorbatcsovnak tett "isten bizony"-igérete ellenére elkezdte rohamtempóban bövíteni a NATO-t kelet felé. Gorbacsov naivan hitt abban, hogy eljött az új világ, mindenki mindenkinek a barátja. A Nyugat ezt játszotta el elötte. A Nyugat már a NATO bövítését tervezte, amikor Gorbacsovot beetette. Az oroszok ma már tudják, hogy a Nyugatban nem szabad megbízni. Ezért a háborúért, - ami amerikai célokért folyik, ukrán és orosz vérrel, és európai aszisztanciával -, az USA felelös. Az oroszok nem türhették, hogy Moszkva alá az amcsik atomfegyvereket telepítsenek.
pandalala
2023. július 05. 19:12
Ez hülye, a háborúskodás nagyrészt épp' azért folyik, mert a "NATO", "elrettentésképpen", fel akarta venni Ukrajnát!! .... Amúgy meg, nem a NATO "támogatja" Ukrajnát, hanem egyes országok.... és mostanra már egyre kevesebb 'lelkesedéssel'! ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!