Bevallotta az ukrán parancsnok: „Lehetetlen gyors eredményeket elérnünk az ellentámadással”

2023. július 18. 11:55

Nem fest hurráoptimista képet az ukránok ellentámadásáról Szirszkij tábornok.

2023. július 18. 11:55
null

A BBC tudósítója a fronton találkozott Olekszandr Sztanyiszlavovics Szirszkijjel, az ukrán szárazföldi erők parancsnokával. Szirszkij elárulta, hogy vissza akarják foglalni Bahmutot az oroszoktól, azonban az ukránok sem kelet, sem dél felé nem tudnak előrenyomulni, az oroszok ugyanis elaknásították és megerősítették ezeket a területeket.

Nem tudunk olyan ütembe előrenyomulni, mint szeretnénk” 

– vallja be.

Szerinte ugyanakkor az ukránok mellett szól az, hogy „a katonai vezetés egységes”, és a katonák bíznak egymásban, szemben az oroszokkal, ahol belharcok nehezítik a háborús helyzetet.

Szirszkij megerősítette a BBC-nek, hogy már megérkeztek az amerikaiak kazettás bombái Ukrajnába, és napokon belül be is fogják őket vetni.

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / AFP

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. július 18. 16:43
anyád p...ja
P_F_Juli
2023. július 18. 15:49
Ez a kazettás bomba, amit az USA ad az ukránoknak, ez kérem egy demokratikus bomba. Ahol ezt használni fogják, ott demokratikus lesz a végeredménye is. Senki ne háborogjon, mivel a "legdemokratikusabb gazember USA" jogszerűen engedélyezi annak használatát, természetesen "csak az orosz állások" ellen. Ugyan lehet, hogy a közelben civil emberek is lehetnek, az sem az ukránokat, sem az USA-t nem érdekli, hiszen minden demokratikusan történik.
Namond
2023. július 18. 15:05
Eredmények vagy politikusan gyors eredmények?
B_kanya
2023. július 18. 13:28
"szutykok 2023. július 18. 12:36 Az USA kazettás bombái majd szépen megtizedelik" a donyecki óvodásokat, ahogy szoktatok? És mondd szutyok hoholszoponcz, megszórjátok az orosz vonalat, mert nincs elég akna? Hogy a nálad öregebb résztöltetek legyenek az újabb aknamező? Ne gondolkozz hoholszoponcz, az nektek fáj
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!