A frontvonal siralmas helyzetéről beszélt az orosz tábornok, nem volt jó ötlet

2023. július 13. 12:38

Az orosz vezetés azonnal lépett.

2023. július 13. 12:38
null

Ivan Popov orosz tábornokot állítása szerint azután mozdították el pozíciójából, hogy az ukrán frontvonalon tapasztalható siralmas orosz helyzetről beszélt – írja a BBC. A tábornok az orosz fegyveres erők 58. hadseregének parancsnokaként vett részt a harcokban a zaporizzsjai régióban, és állítólag kérdéseket tett fel feletteseinek a katonai hírszerzés és a tüzérségi erő hiányosságai, illetve az ezen hiányosságok miatt életüket vesztő orosz katonák tömegei miatt. Állítása szerint

azért döntött a nyílt kritika mellett, mert úgy gondolta, elesett bajtársainak tartozik annyival, hogy beszámol a fronton tapasztalható embertelen körülményekről.

Popov állítja: felmentését magas rangú parancsnokok követelték, Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pedig jóváhagyta azt. Az orosz védelmi minisztérium eddig még nem kommentálta a hírt. 

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovsa
2023. július 13. 14:38
"azért döntött a nyílt kritika mellett, mert úgy gondolta, elesett bajtársainak tartozik annyival, hogy beszámol a fronton tapasztalható embertelen körülményekről." - Nem érem. Szerintem a legjobb front körülmények is embertelenek. Mire számított? Napozó ágyakon elfogyasztott vodka-martini koktélokra? Ahol a halál arat, ott csak embertelenek lehetnek a körülmények. Ezért kellene végre fegyvernyugvás, tárgyalás.
Galsó Atya
2023. július 13. 13:51
58. hadsereg... Ha legalább 58 hadseregük van, akkor miért nem győztek még?
mnmn
2023. július 13. 13:33
BBC, Brit hírszerzés, Brit tudósok .........
Genusnextgen
2023. július 13. 13:20
Hehehe, ez a jó, mikor a vízfej nem hallgatja meg a tapasztalattal rendelkezőket. Előbb Prigozsin, most ez. Garantált a sikerer csicskák:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!