Jourová nagyon aggódik, hogy az EP választásokon „külföldi beavatkozások” történnek majd

2023. június 01. 17:25

Az uniós biztos szerint az új irányelvek segítik majd az állampolgárokat, hogy megértsék: kik állnak a háttérben a politikai döntéshozatalok mögött.

2023. június 01. 17:25
null

Az EP csütörtök délután nagy többséggel megszavazta a demokratikus folyamatokba való külföldi beavatkozással kapcsolatos jelentést, amelyben 2024-es európai választások fokozott védelmére szólítanak fel a képviselők. A jelentés kiemeli, hogy a jövő évi uniós választások során

fokozott külföldi beavatkozásra és információs manipulációra lehet számítani, különösen Kína és Oroszország részéről,

ezért a testület összehangolt stratégiát sürget az ezekkel szembeni ellenállóképesség növelése és a 2024-es európai parlamenti választások védelme érdekében.

Irányelvek az átláthatóságáról

Az uniós biztos a demokratikus folyamatokba való külföldi beavatkozással kapcsolatos jelentésről szóló vitában elmondta, hogy az Európai Bizottság a demokrácia védelmét célzó csomagon dolgozik, különös tekintettel

az érdekképviseleti szolgálatokon keresztül történő külföldi beavatkozás lefedésére.

A csomag irányelvet fogalmaz meg az érdekképviseletek átláthatóságáról, ajánlást az uniós választási folyamatokkal, valamint a polgároknak és a civil szervezeteknek a közpolitikai döntéshozatalba történő bevonásával kapcsolatban. „Az elképzelés az, hogy az EU az átláthatósági eszközök új generációjával rendelkezzen, hogy fényt derítsen a külföldi befolyásra, miközben elkötelezett marad a véleménynyilvánítás és az egyesülés szabadsága mellett” – hangsúlyozta. Mint mondta, az irányelv segíteni fog abban, hogy átláthatóbbá váljanak az egyes országokból az EU-ba irányuló destabilizáló pénzügyi áramlások, és segíti az állampolgárokat, hogy megértsék, kik állnak a háttérben a politikai döntéshozatalok mögött.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2023. június 03. 08:17
az EP nem szünik meg?
KBA98
2023. június 02. 16:54
2014-ben te mocskos kurva mész vissza sittre!
EX - Terminátor
2023. június 02. 14:41
Takarodj te büdös kurva!
LipcsiSzopato
2023. június 01. 23:48
A KURVA ANYÁDAT NEKED IS RIBANC!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!