Varga Judit Eva Kailiről: Nagyon ügyes, és jól használja azokat a mintákat, amelyek szerint az EP mindig is működött (VIDEÓ)

2023. június 11. 18:32

Az igazságügyi miniszter nem lepődne meg, „ha lenne egy olyan EP-jelentéstervezet, melynek a jelentéstevője Eva Kaili lenne, és a korrupcióról szólna”.

2023. június 11. 18:32
null

Aktivizálta magát a börtönből nemrég szabadult Eva Kaili, aki folytatni kívánja a munkát az Európai Parlamentben. A brüsszeli korrupciós botrány főszereplője ráadásul ártatlanságát hangsúlyozva egy összeesküvés-elmélettel is előállt – többek között ezt is elemezte beszélgetése során a Bayer showban a műsorvezető és Varga Judit.

„Az Eva Kaili nevével fémjelzett brüsszeli korrupciós botrány átszövi az egész EP-t, és ez ügyben a belga rendőrség razziát tartott a héten az Európai Parlament épületében. Mire fel Kaili azt nyilatkozta, hogy »az a tény, hogy egyes szervek vizsgálódnak, kémkednek a Parlament megválasztott képviselői után, nagyobb aggodalmat kelthet az európai demokráciák egységével kapcsolatban” – idézte fel Bayer Zsolt a Hír TV-ben.

Majd azt a kérdést tette fel Varga Judit igazságügyi miniszternek, hogy

A tárcavezető erre úgy reagált, hogy „nagyon ügyes Eva Kaii, és jól használja azokat a mintákat, amelyek szerint ez az egész intézmény mindig is működött”.

Varga Judit, aki kilenc éven keresztül dolgozott az EP kötelkében azt is hozzátette, hogy „ez egy feje tetejére állított világ. De maga az Európai Unió is elég furcsán működik”.

Majd azzal folytatta, hogy nem lepődne meg, „hogyha lenne egy olyan EP-jelentéstervezet, melynek a jelentéstevője Eva Kaili lenne, a címe pedig az lenne, hogy »a korrupció, mint európai érték«, vezessük a szerződésekbe. Ak küzd ellene vagy elvezeti rabláncban a gyanúsítottakat, az nem tartja tiszteletben a jogállamot” – mondta el Varga Judit.

A vonatkozó műsorrészletet alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2023. június 11. 22:18
Jucus a jó miniszterasszony mindig fején találja a szöget.:D
AntiSorosWeapon
2023. június 11. 21:13
Nahát, ezek szerint mégis csak kommentál folyamatban lévő ügyeket? Akkor a Vőlner ügyről is kíváncsian várjuk Jó miniszter asszony véleményét.
Rocktoberi
2023. június 11. 21:06
Korrupt ringyó oszt jó napot. Nem kell vele finomkodni. Ugyanolyan mint az eltűnt sms-es Leyen meg a ciprusi egészségügyi biztos akinek a Pfizer szerződések megkötése után feltűnt pár millió euró a számláján. Ezek ugatnak nekünk. Nevetséges.
123321
2023. június 11. 20:41
hogy védi a sok büdösproli a korrupt geci kailit :DDDDDDD pedig úgy tudtam, hogy a proli ősellensége a korrupció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!