„Úgy állunk, hogy a háború és Ukrajna finanszírozása miatt kiürült az uniós kassza” – szembesítő videó jelent meg Brüsszel új tervével kapcsolatban

2023. június 20. 22:39

Több mint 18.000.000.000.000 forintot kérne pluszban az Európai Bizottság.

2023. június 20. 22:39
null

Dömötör Csaba rövid videóban reagált az Európai Bizottság azon döntésére, miszerint úgy kérne több ezermilliárd forintnyi eurót a tagországoktól Ukrajna támogatására, hogy több ország (köztük hazánkkal) egyelőre meg se kapta a neki járó EU-s forrásokat.

Nem hiszi el: annyi pénzt költött az EU Ukrajnára, hogy ezért is módosítani kell a 2027-ig tartó költségvetést

Mindezek tetejébe a Bizottság még azt is el szeretné érni, hogy a tagállamok jelentősen többet fizessenek be a közösbe.

Dömötör kifejtette, hogy „az Európai Bizottság pénzt kér a tagországoktól. Tehát úgy állunk, hogy a háború és Ukrajna finanszírozása miatt kiürült az uniós kassza, ezért több tízmilliárd eurót kell beletolni pluszban az uniós költségvetésbe. Azt is elmondták, hogy mire költenék ezt a plusz forrást.

Dömötör a videójában azt is problémásnak nevezte, hogy az EB az 50 milliárd eurón felül további pénzt kér a megnövekedett kamatterhek miatt, valamint a brüsszeli bürokraták inflációval növelt fizetésére is. Ezeken felül azt is a Bizottság szemére vetette, hogy úgy várnak el többletbefizetést, hogy Magyarország még egyáltalán nem kapta meg a neki járó uniós forrásokat.

Nyitókép: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zabszem
2023. június 27. 17:33
Pontosítsunk.. Nincs pénz, mert ami "közös" kölcsönt felvettek már lenyúlták és elköltöttétek (jórészt magukra, részben Ukrajnára). Így az Ukrajnának ígért pénzt be óhajtják hajtani most. Nem fogunk kapni egy petákot sem soha, MERT NINCS PÉNZ!!! KI KELL LÉPNI AZ EU-BÓL VÉGRE!!! SEMMI ÉRTELME EBBEN A SZARKUPACBAN MARADNI. Az új EP választást is fölösleges megvárni, nem lesz változás, meg ezek arra már a dédunokáinkat is elköltik...
egynick
2023. június 21. 20:03
Lekéstük a vonatot. Nem új ez a magyar történelemben. Majd 100 év múlva újra próbálkozhatunk. Az utókor - ha egyáltalán lesznek még magyarok, mély megvetéssel beszél majd a 2010-es, 2020-as magyar történelméről.
Garullus
2023. június 21. 16:09
Csődben az EU. Na, most akkor 1 HUF 400 EUR lesz?
Hoth
2023. június 21. 13:54
Azért kiváncsi lennék,hogy mennyi ment abból vissza ursuláék bankszámláira...mert hogy azt nem pusztán szeretetből adták,az biztos..nem azokat az időket éljük..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!