Elkezdődött az ukrán ellentámadás, német tankokat is használnak az offenzívában

2023. június 08. 17:33

Több jelentés szerint hatalmas harcok kezdődtek Délkelet-Ukrajnában, Zaporizzsja városától délre.

2023. június 08. 17:33
null

Ukrajna csütörtökön megkezdte régóta várt ellentámadását Oroszország ellen – közölték nyugati tisztviselők az ABC News-zal.

Az elmúlt napokban jól képzett ukrán csapatok gyülekeztek a frontvonalak közelében lévő stratégiai helyeken – nyilatkozták a tisztviselők még a múlt héten. Két ukrán tisztviselő – akik közül az egyik egy Zelenszkij elnökhöz közel álló forrás – megerősítette a portálnak,

hogy az ukrán ellentámadás aktív szakasza folyamatban van.

Az elmúlt órákban azonban jelentős fejlemények történtek. Több jelentés szerint hatalmas harcok kezdődtek Délkelet-Ukrajnában, Zaporizzsja városától délre.

Német gyártmányú tankok

Nem hivatalos ukránbarát források szerint a délkeleti front egyre aktívabb, és vannak meg nem erősített jelentések arról is,

hogy Ukrajna az új, modern, német gyártmányú Leopard 2 tankjait használja az offenzívában.

Reggel az orosz Wagner-zsoldoscsoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin azt mondta: „a frontvonalon most zajló események az offenzíva kezdetét jelzik, és Ukrajna fokozni fogja erőfeszítéseit".

 

Nyitókép: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kitalátor
2023. június 09. 11:52
Értem én, hogy néha össze kell mérni a két (három) szuperhatalom fegyverzetét, de miért nem a Hering-szoros két oldalán?!
salmonella
2023. június 09. 10:25
Leopárdonként kell 1 drón, és kész. Árban a náci tank többe kerül.
hernadvolgyi
2023. június 09. 07:50
https://infostart.hu/belfold/2023/06/08/orban-viktor-osszehivta-a-vedelmi-tanacsot Ha Orbán Viktor azért hívta össze a védelmi tanácsot, mert mint korábban is fogalmazott, átsodródhatnak hozzánk Ukrajnában harcoló katonai egységek, akkor az mit jelent? Ukrajna megtámadta a NATO tag Magyarországot? Kik ellen kell majd harcolnunk?: az amerikai fegyverekkel, amerikai zsoldban harcoló katonák ellen, vagy az oroszok ellen? Amerika megtámadhatja a NATO tag Magyarországot? Oroszország biztos, hogy nem fog minket megtámadni, mert nem küldünk sem pénzt, sem fegyvereket, sem katonákat az oroszok ellen, sőt Oroszország terve, hogy a háború befejezését követően szorgalmazni fogja Kárpátalja visszacsatolását Magyarországhoz.
Ugye most csak viccelsz
2023. június 08. 22:04
Géza és Pista beszélget: - Te, tudtad, hogy a Béla buzi? - Nem, az teljességgel lehetetlen!! Honnan tudod? - Mindig szar ízű a f@sza!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!