Több tucat embert vettek őrizetbe az isztambuli pride-on

2023. június 26. 10:54

A rendőrség szigorúan lépett fel az aktivistákkal szemben.

2023. június 26. 10:54
null

Több mint 100 embert vettek őrizetbe egy LMBTQ-felvonuláson Törökország legnagyobb városában vasárnap – közölte Davut Gül isztambuli kormányzó. Az aktivisták a hivatalos tiltás ellenére vonultak az utcára.

„Nemzetünk jövője attól függ, hogy a család intézményét életben tartjuk-e nemzeti és erkölcsi értékeinkkel együtt” – írta Gül a Twitteren, és megfogadta, hogy

„Őrizetbe vettük azt a 113 embert, akik az LMBTQ-propaganda terjesztésében vettek részt” – tette hozzá a kormányzó.

Török aktivisták a kormány tiltása ellenére vasárnap Isztambulban megtartották az éves pride-felvonulást. A rendőrség emiatt lezárta az Isztambul történelmi negyedében található Istiklal sugárútra és a Taksim térre vezető összes utcát. Az isztambuli metró több vonalán több órára felfüggesztették a közlekedést is. 

A rendezvény szervezői elítélték a rendőri fellépést – írta a Deutsche Welle. A helyi LMBTQ+ akitvisták attól tartanak, hogy további nyomás fog rájuk nehezedni, miután Recep Tayyip Erdogan konzervatív elnök megnyerte a májusi elnökválasztást.

***

„Eljövünk a gyerekeitekért" - skandálták a felvonulók a New York-i pride-on

Hamarosan véget ér a Pride-hónap az Egyesült Államokban.

Nyitókép: Ilker Eray / Middle East Images / Middle East Images via AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. június 26. 11:04
A jobbtól tanulni nem szégyen.
Diktátor1
2023. június 26. 11:01
Kevés!!! Keveset vettek őrizetbe. Kevés, hogy csak őrizetbe vették őket.
need-info
2023. június 26. 11:01
Vigyék őket a frontra segíteni ukrajnának...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!