Rosztov után Voronyezsbe is bevonult a Wagner, már úton vannak Moszkva felé

2023. június 24. 12:04

Egy éjszaka alatt félúton vannak a wagneresek Moszkva felé. Katonai szakértők szerint nem védekezik érdemben az orosz hadsereg.

2023. június 24. 12:04
null

Mint ahogy azt a Mandiner is megírta, a Wagner-csoport bevonult Voronyezsbe. A Wagner a Telegram-csatornájukon arról írt, hogy a voronyezsi katonai létesítmények az ellenőrzésük alá kerültek. Ezt támasztják alá azok a fotók és videók is, amik tanúsága szerint már a Wagneré Voronyezs belvárosa, ahogy a laktanyákat is elfoglalták. Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő szerint „nem védekezik az orosz hadsereg – komolyan biztosan nem”

A Wagner pedig közben – Rosztovból nézve – már fél úton van Moszkva felé, mindezt egy éjszaka alatt.

Szintén Demkó arról ír, hogy az orosz hadsereget kiválóan ismerő forrása szerint alapvetően az orosz légierő tudná csak megállítani Prigozsint.

A legújabb információk szerint viszont Voronyezs városától délre kisebb harcok vannak. Demkó ezt így kommentálta: „Csak Moszkvába eljutva lehet Oroszországban rendszert váltani, Rosztovból nem. Izolálják és leszalámizzák, ha nem tud áttörni”.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség arról ír, hogy terrorelhárítási művelet miatt növelték a térségben a katonai jelenlétet, valamint lezárták a város legfontosabb autópályáját, az M4-est.

Nyitókép: A Wagner Rosztovban
Forrás: STRINGER / AFP

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zuzmorc
2023. június 24. 19:14
opitz barbi pediglen lédidájánával együtt a galaxis legnagyobb és legótvarabb ringyókurvája, csak kár, hogy még nem döglött meg.
Zsaturnuzs
2023. június 24. 17:02
Egy kis humor: 2021 : Russian army is second best in the world 2022 : Russian army is second best in Ukraine 2023 : Russian army is second best in Russia
Zsaturnuzs
2023. június 24. 16:45
Majd akkor szóljatok, ha valaki (BÁRKI) átállt Prigozsin oldalára. Az, hogy nem bombázták a menetoszlopot szénné, csak annyit jelent, hogy nem akarnak fölösleges áldozatokat. Az FSZB-től Kadirovig mindenki kitart Putyin mellett. És itt Putyin csak szimbólum, nem a konkrét személy a lényeges. A JELENLEGI RENDSZERT NEM AKARJÁK MÁSOK LECSERÉLNI PRIGOZSIN WAGNERÉRE. Majd akkor szóljatok, ha valaki átállt Prigozsin oldalára.
Akitlosz
2023. június 24. 16:26
A Mandiner leszokhatna már a Demkózásról. Az az ipse nem tud semmivel sem többet, mint akárki a témában internetező. A "forrásai" hozzá hasonló alakok, akik szintén csak a saját véleményüket mondják. Csak annyival tudhatnak többet, hogy tudnak ukránul vagy oroszul. Demkó, mint hírforrás a komolytalanság csúcsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!