Brüsszel jelenleg nem az energiaválság megoldásán dolgozik – állítja egy holland politikus

2023. június 07. 19:35

A bevándorlás hatalmas probléma, a zöld célokért Európa energiafüggésbe került, és ki kell takarítani a genderideológiát az iskolákból – vallja a JA21 holland jobboldali párt EP-képviselője, Rob Roos. A hazánk mellett nemrég kiálló politikussal a CPAC Hungary rendezvényen beszélgettünk, amit az Alapjogokért Központ szervezett.

2023. június 07. 19:35
null
Veszprémy László Bernát
Veszprémy László Bernát

Hogyan áll Hollandia az ukrajnai háborúhoz?

Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy a háború nagyon rossz dolog. Mindannyiunkat sokkolt, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. A szuverenitásukért harcolnak. Oroszország agresszióját meg kell állítani. De csak akkor lehet alkut kötni, ha van rá befolyásunk. Szerintem jó ötlet, hogy fegyverekkel támogassuk Ukrajnát, hogy befolyást adjunk nekik, hogy tárgyalási pozíciót biztosítsunk számukra. De nagyon remélem, hogy viszonylag hamarosan béketárgyalások lesznek. Mert ez most senkinek sem jó, és különösen az ukrajnai emberek szenvednek nagyon sokat.

Milyen most az energiahelyzet Hollandiában?

Az energiahelyzet természetesen mindenhol hatalmas probléma. Részben mi is felelősek vagyunk a problémáért, mert olyan rövid idő alatt csökkentettük a megbízható energiaforrásainkat, hogy külső forrásoktól, például Oroszországtól váltunk függővé. Ezt a klímapánik miatt tettük. Tehát Oroszországot ültettük a vezetőülésbe. Nem volt realitásérzék, Németország bezárt 17 atomreaktort, Belgium bezárja az atomreaktorokat. Hollandiában lezárjuk a gázkitermelést. Hollandiában 4000 milliárd eurónyi gáz van a talajban, de most lezárják.

Tehát függővé tesszük magunkat néhány külső, az Európai Unión kívüli országtól.

A szememben ez egyszerűen őrültség, mert a megújuló energiaforrások soha nem jelentenek megoldást, és szükségünk van energiára, az energia a gazdaság összes gépének tápláléka. Ha az energia drága lesz, az emberek nem fogják tudni fűteni a házukat, az áruk szállítása nehézzé válik, az árak emelkedni fognak, és jön az infláció, az infláció pedig a munkanélküliség anyja. Tehát ennek óriási hatása van. Megbízható és olcsó energiára van szükségünk, és az Európai Unió nem ennek az elérésén dolgozik. És a Bizottság és a parlament sem, mégpedig a zöld éghajlati célok miatt. Számomra tényleg hihetetlen, hogy ez történik.

 

Mi a helyzet a genderideológiával Hollandiában?

A liberálisok beszivárogtak az összes intézménybe, és most mindenféle genderideológiát tanítanak a gyerekeinknek, ami szerintem nem jó. Természetesen én a szabadság mellett vagyok. És ha az emberek melegek és azonos nemű partnert akarnak, az számomra rendben van, mert ez is szabadság. De rossz dolog, hogy a gyerekeinket mindenféle nemi ideológiára tanítjuk, összezavarjuk őket. A gyerekeknek játszaniuk kellene,

matematikát kellene tanulniuk, történelmet kellene tanulniuk, nem a nemi politikákat.

Számomra ez tényleg szégyen. És ez probléma is a jövőre nézve. Már korán, az általános iskolától kezdve indoktrinálják a gyerekeket, és ez meg fog ragadni az elméjükben.

Nemrégiben a parasztpárt (BoerBurgerBeweging) nagy áttörést ért el Hollandiában. Miért?

A parasztpárt áttörése

nagyon erős vészjelzés volt a hollandiai emberek részéről.

Azt mondták: „Állj! Elegünk van a kormányunk politikájából”. Minden régióban ők lettek a legnagyobb párt, és ez ugyan csak a regionális választásokon történt, de ez nagyon fontos a szenátus számára. Mert a régiós jelöltek szavazzák meg, ki legyen a szenátusban, tehát indirekt módon szavaznak a szenátusra. Így Rutte most már nem tud többséget szerezni a szenátusban. Még a szocialisták és a zöldek támogatása sem elég a törvényeik keresztülviteléhez. Ez tehát nagy győzelem. De attól tartok, Rutte továbbra is folytatni fogja a programját. A harcnak tehát még nincs vége.

Mostanában mindenki a háborúról beszél. De a tömeges bevándorlás még mindig probléma Hollandiában?

A tömeges bevándorlás hatalmas probléma, és már nem tudjuk kezelni. Olyan sok ember érkezik az országunkba, hogy még a saját gyerekeinknek sincs házuk, tehát nincs házunk ezeknek az embereknek sem. Ráadásul ez rengeteg pénzbe kerül, mert nekünk kell gondoskodnunk róluk. De ez az oktatási rendszerünk és az egészségügyi rendszerünk számára is problémát jelent. Nem vagyok bevándorlásellenes, de

olyan embereket kellene meghívnunk, akik hozzá tudnak járulni az országunkhoz,

és ez az illegális bevándorlás hatalmas probléma. Mert ha elutasítják a menedékjogukat, nem tudunk megszabadulni ezektől az emberektől, maradnak, és hajléktalanok lesznek, vagy a bűnözésbe kerülnek. Láttuk ezt Svédországban, nagyon sok embert behívtak, és ez hatalmas probléma. Ez nem történhet meg Hollandiában.

 

Fotó: MCC

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. június 08. 13:03
"Brüsszel jelenleg nem az energiaválság megoldásán dolgozik – állítja egy holland politikus" Hát pedig a Merkúrra átköltözésen sem dolgozik! Akkor vajon min? Egy zseni ez a politikus.
Ugandai Bubu
2023. június 07. 21:27
Az oroszokba még ő is beleáll, sőt.
szintetikus
2023. június 07. 21:09
Remélem belefulladnak a négerekbe és a muszlimokba. Hollandia egy kurva szar hely.
Zsolt75
2023. június 07. 20:57
Minek? Há' meleg van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!