Petro Porosenko szerint órákon belül elkezdődik az ukrán ellentámadás

2023. június 08. 09:56

A volt ukrán elnök szerint az ukrán csapatokat semmi sem állíthatja meg.

2023. június 08. 09:56
null

A kahovkai gát összeomlása nem befolyásolja az ukrán ellentámadást, mondja a volt elnök – írta meg a CNN.

Petro Porosenko, Ukrajna volt elnöke szerdán a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy a Herszon régióban lévő Nova Kakhovka gátjának összeomlása „katasztrófa” Ukrajna számára. Ezt követően így nyilatkozott: „A szívünkbe találtak, és

A volt ukrán elnök elképzelhetőnek tartja, hogy Oroszország azért robbantotta fel a gátat, hogy megakadályozza az ellentámadást, de az ukrán csapatokat nem fogják megakadályozni annak végrehajtásában. Kiemelte, hogy ugyan a civilek számára katasztrófát okoz, de a csapatokat nem állítja meg.

– mondta.

Az órájára pillantva Porosenko azt nyilatkozta, hogy az ellentámadás „órákon belül megkezdődik”, majd hozzátette, hogy „órákon belül, nem napokon, hanem órákon belül”. A CNN ezt az állítást nem tudja konkrét ténnyel alátámasztani. Tény viszont, hogy Dmitrij Medvegyev szerint már elkezdődött az ukrán ellentámadás.

***

Nyitókép: Vladimir Shtanko / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. június 08. 21:20
Azt hittem ilyenkor az ottani honvédséget bevetik a civilek mentésébe, de úgy tűnik ez csak az olyan (az Európai Értékektől) elmaradtott országokban divat, mint Magyarország. Ott ússzanak ki ha tudnak, különben a ruszkik hősi áldozatai lesznek.
scandal says Jack
2023. június 08. 15:16
Porosenko bácsi honnan került most elő...? Leállás van a csokigyárban?
Oldalkosár
2023. június 08. 14:45
Órákon belül? Jó, az még a mai napon belül van. Figyeljük. ._.
nempolitizálok
2023. június 08. 14:41
Olvasom, hogy hatalmas az ukrán veszteség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!