A kahovkai vízerőmű katasztrófája több áldozattal járt, mint eddig feltételezték

2023. június 13. 12:58

Erről a katasztrófavédelem szóvivője számolt be.

2023. június 13. 12:58
null

Egy újabb holttestre bukkantak a Herszoni területen, miután megsemmisült a kahovkai vízerőmű zsiliprendszere, és a térséget elárasztotta a víz – számolt be kedden a helyi orosz katasztrófavédelem. Az orosz régiós kormányzat elnöke azt közölte, hogy a katasztrófa halálos áldozatainak száma 12-re nőtt.

„Egy 1950-es születésű nő holttestét találták meg a mentési munkálatok során” – közölte a katasztrófavédelem szóvivője, aki ezzel együtt összesen kilenc halálos áldozatról tett említést.

Közlése szerint a korábban bejelentett nyolc halott közül ketten az evakuálási pont ágyúzásának estek áldozatául.

a többieket ambuláns kezelésre hazaengedték” – mondta. 

Andrej Alekszejenko, a regionális kormányzat vezetője a Telegram alkalmazáson viszont már összesen 17 halálos áldozatról számolt be kedden. Tájékoztatása szerint 12-en Golaja Prisztany (Hola Prisztany), öten pedig Aljoski (Oleski) településen vesztették életüket.

Alekszejenko azt is elmondta, hogy megkezdődött a katasztrófa áldozatainak kárpótlása, tízezer rubel (negyvenezer forint) összegben. Már több mint 500 kérelmet fogadtak el, Aljoski, Golaja Prisztany és Novaja Kahovka (Nova Kahovka) településeken, továbbá az ideiglenes szálláshelyeken Szkadovszkban, Zseleznij Portban (Zaliznij Port) és más járásokban – írta Telegram-csatornáján.

(MTI)

***

***

Nyitókép: Twitter account of Ukraine's President Volodymyr Zelensky / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frakk a macskák réme
2023. június 13. 20:23
És még mennyi áldozata lesz...
Kanóc
2023. június 13. 14:27
Az ukrán vezetés gondolom semmiféle mentési akciót nem abszolvált. Ebből is nyilvánvaló, kinek fontos az ottani emberek élete, ki tekinti őket sajátjának. És hogy ki szart bele, mi történik, ha átszakad a gát.
Cross Wire
2023. június 13. 13:58
A háború veszélyes üzem.
barkasfarkas
2023. június 13. 13:13
Júdáspénz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!