Volt amerikai tábornok: Ukrajna nyár végére felszabadíthatja a Krímet

2023. június 22. 14:56

Ben Hodges szerint ehhez azonban még fejlettebb fegyvereket kell biztosítani Ukrajna számára.

2023. június 22. 14:56
null

Az ukrán csapatok a nyár végére áttörhetik az orosz vonalakat és elérhetik a megszállt Krím félszigetet, amennyiben kellőképpen támogatják őket a kibővített nyugati katonai segítséggel – mondta a Newsweeknek Ben Hodges, az európai hadsereg volt parancsnoka.

Az egykori tábornok felszólította Joe Biden elnök kormányát, hogy fokozza az ukrán győzelem melletti elkötelezettségét azáltal, hogy

még fejlettebb fegyvereket biztosít, például ATACMS taktikai rakétarendszereket.

Ben Hodges szerint azonban még túl korai lenne értékelni a folyamatban lévő ukrán ellentámadás sikerét vagy kudarcát, bár hangsúlyozta, hogy továbbra is optimista Kijev kilátásait illetően.

***

***

Nyitókép: EVENTPRESS STAUFFENBERG / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. június 23. 20:45
Érdekes hogy mennyi retardált van magas katonai beosztásokban nyugaton, mégis aránylag jól működik a hadseregük.
Ledon
2023. június 23. 18:58
Imádom ezeket a volt tábornokokat, akik semmivel nem tudnak többet mint amit a médiában olvasnak. Meg amit mondanak neki, hogy adja az arcát ehhez meg ehhez. Köszike, itt egy kis dollár
ringwoodite
2023. június 23. 05:34
Amerika meg a nyugat tobbi tagja adding volt eros fiu amig kontrollaltak a nyersanyagok nagy reszet a vilagban. Ez mara totalisan megvaltozott, es a teljesitmeny drasztikusan hanyatlik. A BRICS mar most foldbe dongolne a NATO nevu gittegyletet.
5m007h 0p3ra70r
2023. június 22. 22:35
"Volt amerikai tábornok: Ukrajna nyár végére felszabadíthatja a Krímet" Mi alól is kellene felszabadítani az 1921 óta fennálló Krími autonóm köztársaságot, amelynek 1994 óta saját alkotmánya, 2014 óta saját parlamentje van? Csak nem az autonóm státuszuk miatt frusztrált ennyire az egyesült államok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!