Az oroszok szerint az ukránok már a Barátság kőolajvezetéket is támadják

2023. június 17. 12:47

Állítólag katonai drónokkal próbáltak támadni.

2023. június 17. 12:47
null

Orosz légvédelmi egységek az éjszaka folyamán visszavertek egy ukrán dróntámadást, amely a Barátság kőolajvezeték egyik szivattyúállomása ellen irányult az Ukrajnával szomszédos Brjanszki területen – írta meg a Reuters.

A Novozybkov körzetben végrehajtott támadásban három ukrán katonai drónt semmisítettek meg – írta Alekszandr Bogomaz a Telegramon.

A Reuters a cikkben megjegyezte, hogy az utóbbi hetekben megszaporodtak az Oroszországon belüli dróntámadások, amelyek gyakran energetikai létesítményeket vesznek célba. Oroszország Ukrajnát hibáztatja, ettől függetlenül Kijev nyilvánosan nem ismeri el a felelősséget ezekért a támadásokért.

Rakétatalálat miatt leállt a Barátság kőolajvezeték

Az M1 szerint a vezeték nem sérült meg, csak az energiaellátó. Az ellátás egyelőre zavartalan.

***

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Johann Luipigus
2023. június 17. 17:35
Tulajdonképpen nyugodtan támadhatják, hiszen az ellenségnek fontos objektum.
-Zsolt-
2023. június 17. 15:05
Húha! Még mindig ostromolják a Druzsbát az ukránok?! Nem vagyok egy Mészáros Lőrinc, de ennyi idő alatt már én is el tudtam volna zárni azt a szar vezetéket. 🤣 🤣 🤣
Ehetős Odó
2023. június 17. 14:48
Legfőbb ideje, hogy leállítsuk a dízelszállítást a hohol taknyoknak.
Dr. Greta Grünberg
2023. június 17. 14:37
A magyar fosszilis, klimatotoxikus cokettő diktatúra végre véget érhet ukrán barátaink segítségével, lényegesen csökkenhet a kibocsátás. Nem véletlen, hogy Zelenszkij zöld ruhát hord, vonatozik, Orbán pedig magánrepülőgéppel közlekedik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!