Orosz külügyi szóvivő: A konfliktus nem rendezhető Moszkva nélkül

2023. június 28. 20:05

„Az ukrajnai konfliktus kimenetelének meghatározására irányuló kísérletek Oroszország részvétele nélkül, mint azt mindenki jól tudja, kudarcra vannak ítélve – mondta Marija Zaharova.   

2023. június 28. 20:05
null

Az ukrajnai konfliktus kimenetelének Oroszország kirekesztésével való meghatározása kudarcra van ítélve – jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján.

Zaharova Kijevnek arra a kezdeményezésére reagált, hogy orosz részvétel nélkül hívjanak össze egy úgynevezett globális békecsúcsot. Felszólította a „felelősségteljes” országokat, hogy ne vegyenek rész a provokatív fórumon. „Az ukrajnai konfliktus kimenetelének meghatározására irányuló kísérletek Oroszország részvétele nélkül, mint azt mindenki jól tudja,

– mondta.   

Zaharova szerint a Nyugat megpróbálja meggyőzni a globális Dél országait, hogy vegyenek részt egy Oroszország nélküli békecsúcson. Kifogásolta, hogy a fórumra, amelynek egyetlen célja szerinte az, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Oroszországgal szemben ultimátumszerű követeléseket megfogalmazó békeformuláját népszerűsítse, olyan országokat akarnak meghívni, amelyeknek elvileg semmi közük a ukrajnai eseményekhez, csak be akarják őket sorolni a nyugati álláspont támogatóinak táborába. 

(MTI)

  ***

A nyitóképen: Marija Zaharova. Fotó: Russian Foreign Ministry / Sputnik via AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2023. június 29. 08:39
Nem ám !!! https://www.origo.hu/nagyvilag/20230627-a-vilaghaborura-keszul-oroszorszag.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202306
Hobby24
2023. június 29. 08:02
Ezt a háborút valóban nem lehet az oroszok nélkül lezárni. Igaza van R.C.C.-nek ez a háború még el sem kezdődött. Csak nem gondolja valaki, hogy itt komolyabb szerepet osztottak a saját népét a vágóhídra hajtó Zelenszkinek. Az EU. is egy statiszta, aki felszámolja azokat a csodálatos értékeket, amiket európaiságnak, európai kultúrának, szabadságnak neveztek. Itt a fő zsugás Kíní, az USA és az oroszok. A nyugat számára végzetes volt a kínai orosz szövetség. https://www.youtube.com/watch?v=AylnlwDOnR0 Ajánlom mindenki figyelmébe, akit valóban érdekel a téma és nemcsak bérkommentelőként fröcsögni jár ide. Ha valaki érti a kínai politikát, a kínai gondolkodást az Kusai Sándor.
dekoninck
2023. június 28. 23:09
Zaharova jó nő!
LancelotDuLac
2023. június 28. 21:13
"Orosz külügyi szóvivő: A konfliktus nem rendezhető Moszkva nélkül" Csak Moszkva nélkül lehetséges!!! Kitakarodtok a kurva anyátokba! https://youtu.be/cB2ndmsNZCI
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!