Orbán Viktor: Magyarország támogatja Bosznia-Hercegovina gyors európai uniós tagságát

2023. június 22. 11:38

A miniszterelnök szerint az Európai Uniónak most nagyobb szüksége van a Balkánra, mint fordítva.

2023. június 22. 11:38
null

Magyarország a Balkán és Bosznia-Hercegovina gyors európai uniós tagságát támogatja, az Európai Uniónak most nagyobb szüksége van a Balkánra, mint fordítva – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Szarajevóban, miután megbeszélést folytatott Borjana Kristo bosznia-hercegovinai kormányfővel.

Hangoztatta, hogy az ukrajnai háború felértékeli a Balkán szerepét,

meglátása szerint ugyanis ez Európa utolsó jelentős erőforrás-tartaléka. Az EU-nak minden dinamikára szüksége van, mert most versenyképesség-vesztésben van, és ezt a folyamatot meg kell fordítani – emelte ki.

A kétoldalú együttműködést vendéglátójával együtt jónak minősítették, és Orbán Viktor megerősítette, hogy a kormány jelzéseket vár Szarajevótól arról, melyek azok a gazdasági ágazatok, ahol a magyar jelenlétre a már meglévőn kívül szükség lehet.

(MTI)

***

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. június 23. 06:30
A csüngőhasú támogatása már régóta kontraproduktív..:)
Akitlosz
2023. június 23. 01:26
Brüsszel ügynöke.
simonvitéz
2023. június 22. 18:35
Támogatjuk, de mi a bubánatos fasznak? Nem másokat kellene ebbe a klubba csábitgatnunk, hanem a saját távozásunkon kellene ugykodnunk!!
Jack Reynor
2023. június 22. 17:11
Az EU szétverését támogatom. Vegyük fel Azerbajdzsánt, Tadzsikisztánt, Szíriát stb is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!