Egy olasz bíróság elutasította egy meleg pár béranyasággal született gyerekének anyakönyvezését

2023. június 23. 18:34

A bíróság indoklásában hangsúlyozta, hogy az anyagi ellenszolgáltatásért vállalt béranyaság az olasz jogszabályok értelmében bűncselekménynek számít.

2023. június 23. 18:34
null

Elutasította pénteken a milánói bíróság egy olyan gyerek olaszországi anyakönyvezését, akinek anyakönyvbe vételét két férfi kezdeményezte, miután a gyereket külföldön béranya világra hozta. A bíróság indoklásában hangsúlyozta, hogy

az anyagi ellenszolgáltatásért vállalt béranyaság az olasz jogszabályok értelmében bűncselekménynek számít.    

Ezzel egy időben a bíróság engedélyezte három másik gyermek anyakönyvezését, akik nők alkotta párokban élnek, és Olaszországban végzett mesterséges megtermékenyítéssel jöttek világra.    

Megszólalt az Emberi Jogok Európai Bírósága is 

Olaszországban a béranyaság 2006-tól számít bűncselekménynek, de ez kizárólag az ország területén történő embrió beültetésre vonatkozik. Idén márciusban a milánói prefektus megszüntette a város polgármesterének addigi gyakorlatát, aki anyakönyvezte az azonos nemű párok külföldön, béranyasággal született gyermekeit. A padovai ügyészség szerdán bejelentette, hogy

semmisnek nyilvánítja harminchárom meleg pár gyermekének anyakönyvi adatait,

akiket 2017 óta két édesanya feltüntetésével regisztráltak. A strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága csütörtökön elvetette az olaszországi meleg párok keresetét, akik az olasz állam elmarasztalását kérték azért, mert nem teszi lehetővé a külföldön béranyaságnak köszönhetően született gyermekek anyakönyvezését.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció / Képernyőfotó

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. június 24. 11:20
A buzik mind pedofilok!
mokány
2023. június 24. 10:49
A gólya hozta ?
mokány
2023. június 24. 10:49
Kozös ?
Belamy88
2023. június 24. 09:41
A nyár, a leves, a kályha, a télikabát, a Balaton vize, a radiátor, a lázas ember homloka meleg, a homoszexuális (pederaszta) a magyarban meggyökeresedett nevén csak buzi. Olyan sincs, hogy "szlovák", csak tót. Olyan sincs, hogy "román", csak oláh. Olyan sincs, hogy "szerb", csak rác. Lásd, magyarok 100 ezreinek a családneve is őrzi a nyelvi hagyományt és senki nem akarja "korszerűsíteni". A fenti megnevezések ezeknek a népeknek a saját szavuk saját magukra, szolgai átvételüket egy korábbi kurzus honosította meg a magyarban. Egy példa arra, hogy pl. a tót nem szitokszó, ellentétben a némettel. A németek saját magukra a Deutsch (Deutscher, többesszám, Deutsche) formulát használják. Mi németnek hívjuk őket, ami a "nemec", szláv gúnyszó, (annyi mint néma, nem tud szlávul) kifejezésből származik. Magyarban nincs ruszkij, csak orosz, nincs italian, az a mi nyelvünkön olasz. Ideje lenne visszavenni az ellopott szavainkat. Még valami, A szivárványban 7 szín van: vörös, narancs, sárga, zöld, kék, indigó, ibolya. A buzi mozgalom csíkos lobogójában viszont csak 6. Nem kellene összekeverni ezt a két dolgot, nehogy már a szivárványt is ellopják maguknak ezek az elferdült szexualitású, aberrált korcsok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!