Titkos terven dolgozhat a NATO

2023. június 01. 08:36

Az orosz lap szerint a katonai szövetség az Oroszországgal való összecsapásra készül.

2023. június 01. 08:36
null

Az orosz mk.ru a Responsible Statecraft cikkére hivatkozva arról ír, hogy a NATO kidolgozhatott egy titkos katonai tervet, felkészülve arra az esetre, ha összecsapásra kerülne sor Oroszország és a katonai szövetség között.

A cikk szerzője úgy véli, a „több ezer oldalnyi titkos tervet” a július 11-12-i vilniusi csúcstalálkozón akarják majd jóváhagyatni, Az orosz lap szerint a dokumentumokban részletesen ismertetik az orosz hadsereggel való közvetlen összecsapás forgatókönyvét.

Úgy vélik, a dokumentumokat a brüsszeli NATO-központ tisztviselői zárt ajtók mögött, a törvényhozók és a független szakértők előzetes felülvizsgálata nélkül készítették el. 

Zelenszkij szerint a NATO-nak szüksége van Ukrajnára Európa védelméhez

Az Unian arról ír, hogy Volodimir Zelenszkij kijelentette: a NATO egyedül Ukrajnával tudja garantálni Európa védelmét. A lap szerint Zelenszkij ezzel a kijelentésével a júliusban érkező vilniusi NATO-csúcstalálkozóra utalt, ahol több tagállam lehetőséget biztosítana Ukrajnának a szövetséghez való csatlakozáshoz.

Nyitókép: gettyimages

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hriszosz
2023. június 08. 14:00
Július végén,minden kiderül.
brekker
2023. június 01. 20:07
Putyin egyébként két hónapig rimánkodott, hogy vegyék már komolyan amit mond. De ez a hajó már elment, a kérdés az, hogy hogyan reagálna a világ többi része, ha hirtelen elsüllyedne az összes usa repülőgép anyahajó? Mennyien is örülnének?
brekker
2023. június 01. 20:00
Putyin megmondta, hogy először kell ütni, és nagyot. Kéri a pofont a nátó?
brekker
2023. június 01. 19:58
Ha az usa nem nyugszik, akkor esélyes, hogy az oroszok egyszercsak egyszerre kilövik az összes repülőgép anyahajójukat. Pápá Tajvan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!