Le Monde: Magyarország nem lehet az Európai Unió elnöke! Meg amúgyis, a soros elnökség már csak a múlt öröksége!

2023. június 15. 17:04

Szenvedélyes cikkben érvelte meg a francia lap, hogy miért és hogyan kell megakadályozni hazánk soros elnökségét.

2023. június 15. 17:04
null

Alberto Alemano a párizsi HEC üzleti iskola európai uniós jogászprofesszora és a The Good Lobby ngo alapítója úgy látszik, hogy úgy döntött, végigturnézza a nagyobb lapokat, mindenhol arról írva, hogy miért kell és hogyan lehet Magyarországtól elvenni az uniós soros elnökséget.

Most a Le Monde print/online verziójába írt egy cikket, amiben szenvedélyesen lázít hazánk ellen.

Hasonlóképpen, mint a Politicon publikált írásában, itt is kifejti, hogy három módszer is van hazánk soros elnökségének megakadályozására. Mint írta, régen sci-finek számított az, hogy egyáltalán fel akarnak függeszteni egy tagállamot az EU Tanácsának soros elnökségének betöltésében, viszont az EP június elsejei állásfoglalása után már valós és jogos a kérdés.

„Bár a Szerződések nem rendelkeznek erről a lehetőségről, a lázadó tagállam elnökségének megakadályozásával való fenyegetés Brüsszel egyik leghatékonyabb eszközének bizonyulhat, amellyel nemcsak Magyarországot, hanem Lengyelországot is, amelynek elnöksége Budapestet követi, a jogállamisággal kapcsolatos kötelezettségvállalások betartására kényszerítheti” – tette hozzá Alemano. 

Nyilván pont akkor lett a múlt öröksége, amikor Magyarország lenne a soros

Igazán vérforraló Alemano cikkének a szövege, szerinte ugyanis

az EU Tanácsának a soros elnökségének már csak a koncepciója is a múlt öröksége.

De pont akkor, amikor az nem tetszik az európai fősodornak. „Az EU Tanácsának soros elnöksége a múlt öröksége, amikor a különböző európai kormányokat képviselő intézménynek még nem volt állandó elnöke. A soros elnökség fokozatosan veszített a befolyását egy másik intézmény, az Európai Tanács állandó elnökének új figurája javára, amelyet most Charles Michel testesít meg. A soros elnökség azonban, amely nem tekintély nélküli, továbbra is létezik, és továbbra is az európai intézményi gépezet egyik jellegzetes eleme marad” – fejtette ki.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2023. június 17. 14:01
A baloldal nem ismeri a szerződéseket,vagy nem akarja ismerni,csak a saját megírt szerződéseit. Így állandóan uszit háboruzik. Lásd biden és csapata. Eus baloldal. Karigeri.és társai. Lefektetett szerződés volt,nem terjeszkedhet a nato oroszország felé. De csak bleszóltak joga van a demokrációhoz alapon. Most ugye találgatnak ,hogy miképp lehet a szerződést mefúrni az euba.. Kari is inkább háborúzik szít,mint az aláírt szerződést tiszteletben tartáná. De,mit várjon a színes zászlót lengető talán "Gertrúdtól" beköltöztek oda is a más gondolkodásúak .Ott ahol ezek vannak ott tébolyda van. Kár volt pár buzi whosnak engedni,hogy kivegyék a másságot a betegségből. Nem csak sexuális egyéb értelmezési kézségek is hiányoznak náluk. Inkább ,ha szükséges a kis homoknak gyalogos hidon kell gondolkodni hisz ,ha igénylik az emberek a gyalogos hidat mert nem férnek el a híd járdáján bővíteni kell. Vagy beteg aggyal az összes hidat nyilvánítsa gyalogos híddá.A híd fogalmát se ismeri.Vagy,nem végezték el a szükséges javításokat és így kevésbé biztonságos,csak gyalogos forgalomra alkalmas. Elvileg,kártérítési pert lehet /kell indítani,amennyiben az eredeti szerződéstől eltérően bármi okból nem teljesül valami. Ha nem érvényes a ukrán szerződés,nem érvényes a magyar trianon se. Párhuzamot illik vonni. Amikor beléptünk,akkori jog szerint nem volt meleg házasság,így most se lehet,ahogy a migrációs kérdés se,ezekhez mivel széles társadalmat érint mind 99.9% egyetértés mellett szabadna csak érvényt adni.Valójában szinte mindenben.Tehat csak olyan törvény jöhetne létre ami senkinek sem lehet hátrányos.A többi vicc törvény.Egy vak vagy egyéb sérült nincs parlamentben,csak szinte buzik,akik kitalálták a csökkent képességű menjen dolgozni még ha nem is bírja,akkor támogatják a céget.Ennyire lexarják az embereket. Lehet e demokráciáról beszélni ahol a buzik benn vannak,de a hátrányosak nincsenek? Szerintem kizárt. Miközben a pl.vak nem jelenti azt hogy buta,eközben a buzik ostobák is, ,de biztos lehet kivétel csak nem hallottam róla még.
syphax
2023. június 16. 06:18
P.S.: A LÖMÓÓÓND MINDEN IGAZSÁG BÖLCSESSÉG ÉS JOG KÚTFEJE ÉS IRÁNYADÓ FORRÁSA: A LÖMÓÓÓND A KEZDET ÉS A VÉG, AZ ALFA ÉS AZ ÓMEGA....NYILVÁN
syphax
2023. június 16. 06:15
".....Magyarország nem lehet az Európai Unió elnöke! Meg amúgyis, a soros elnökség már csak a múlt öröksége!" MEG EGYÉBKÉNT IS: LÓFASZT A MAGYAROK SEGGÉBE!---hogyúgymongyam. EZT ÉS ENNYIT ÉRÜNK ÉS ÉRDEMLÜNK MI MAGYAROK..EZ TÖBB, MINT NYILVÁNVALÓ.
EX_Terminator
2023. június 16. 01:52
Közöd? Beleszólásod?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!