Prigozsin: Moszkva félrevezeti az oroszokat az ukrán offenzívával kapcsolatban

2023. június 22. 14:10

A Wagner-vezér szerint „egy nap Oroszország arra fog ébredni, hogy a Krímet is átadták Ukrajnának”.

2023. június 22. 14:10
null

A Wagner zsoldoscsoport vezetője szerdán azzal vádolta Moszkva felső vezetését, hogy megtévesztette az oroszokat az ukrajnai offenzíva menetével kapcsolatban, és rámutatott arra, hgy Kijev miként halad előre a harctéren – írta a Moscow Times.

A lap felidézte, a hónap elején a kijevi hadsereg ellentámadást indított a nyugatiak által támogatott ország keleti és déli részén, hogy a tavaly óta elvesztett területeket visszaszerezze. Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig többször is azt mondta, hogy Ukrajna offenzívája kudarcot vall.

De Jevgenyij Prigozsin Wagner főnök, akinek erői hónapok óta támadást vezetnek a kelet-ukrajnai városokért, köztük Bahmutért, azzal vádolta a védelmi minisztériumot, hogy

nem mond igazat, és területeket veszít az ukrán csapatokkal szemben.

„Hatalmas területeket adtak át az ellenségnek”

„Félrevezetik az orosz népet” – mondta egy hangüzenetben, amelyet szóvivői adtak ki. Számos falu, köztük Pjatykhatszkij is elveszett, mondta Prigozsin, rámutatva az orosz erőket sújtó fegyver- és lőszerhiányra.

Prigozsin ezután hozzáfűzte, hogy az oroszok „hatalmas területeket adtak át az ellenségnek”, hozzátéve, hogy az ukrán csapatok már megpróbáltak átkelni a Dnyipro folyón, amely a frontvonal természetes határa.

– húzta alá a 62 éves zsoldosvezér.

„Egy nap Oroszország arra fog ébredni, hogy a Krímet is átadták Ukrajnának” – jegyezte meg Prigozsin.

A Moscow Times mindezek mellett arra is kitért, hogy Kijev szerény győzelmekről számolt be, nyolc települést foglalt vissza a megerősödött orosz állásokkal szembeni visszavágás első óvatos lépéseiben.

***

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2023. június 22. 19:00
:) Jó a műsor, és remélhetőleg az ukik pont ugyanúgy beszopják, mint az itteni gyagyás ballibsik. Prigozsin ezek szerint még színésznek is jobb, mint a fasz zongorista. :)))
Ispán
2023. június 22. 18:23
Prigozsinra nem érdemes figyelni, bohóccá vált az elmúlt hónapok során. Kb mint Kadirov.
Palatin
2023. június 22. 17:38
Most Prigozsin kivel van tulajdonképpen? Lehet, hogy arra vár, hogy az amcsik lefizessék, hogy forduljon az oroszok ellen. Putyinnál keményebb orosz vezetöre van szükség.
káli
2023. június 22. 16:52
Na nézük az ánusz kommandót hogy reagál, prigo hazudik, a ruszkik győzedelmesen haladnak előre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!