Orosz rakétacsapás érte a Donyeck megyei Avgyijivkát

2023. június 12. 16:10

A védelmi tárca eddig arról adott hírt, hogy az elmúlt két nap során az ukrán hadsereg négy települést foglalt vissza az orosz erőktől.

2023. június 12. 16:10
null

Az orosz erők hétfő reggel rakétacsapást mértek a Donyec megyei Avgyijivka városra, eltaláltak egy többemeletes lakóépületet és egy kultúrházat, a támadás következtében két ember sérült meg – közölte Pavlo Kirilenko, a megye kormányzója a Telegramon. Az Ukrajinszka Pravda hírportál hozzáfűzte, hogy az előző nap során legalább

négy helyi lakos halt meg, és 14 szenvedett sérülést a Herszon és Donyeck megyék elleni orosz támadásokban.

A délkelet-ukrajnai Zaporizzsja megyében is visszavettek egy települést az ukrán erők – hozta nyilvánosságra a zaporizzsjai ukrán területvédelmi dandár hétfőn a Facebookon. A közlés szerint a megyeszékhelytől, Zaporizzsjától mintegy 150 kilométerre keletre fekvő Novodarivka települést még június 4-én foglalták vissza az orosz csapatoktól. Mint írják, az orosz erők számos kísérletet tettek a település visszafoglalására több napon át, de nem jártak sikerrel. Mindazonáltal az ukrán védelmi minisztérium egyelőre nem erősítette meg a település visszavételét.

A védelmi tárca eddig arról adott hírt, hogy az elmúlt két nap során az ukrán hadsereg négy települést foglalt vissza az orosz erőktől a Donyeck megyében indított ellentámadásban.

(MTI)

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukacki

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. június 12. 22:21
Az ukránok néhány szürke település elfoglalását ünneplik, ahol valójában bent sem voltak az oroszok. Az ukránok az első védelmi vonal előtti védelmi vonallal küszködnek. Azt mondják a hozzáértők, hogy az oroszok 40 km-s mélységben építették ki az állásaikat, s 2-10x tüzérségi, valamint légi fölényben vannak, továbbá az ukrán légelhárítást is sikeresen zavarják.
jánosbácsi
2023. június 12. 22:10
Civilek öldöklésében verhetetlenek az oroszok.
letsgobrandon
2023. június 12. 18:21
"A védelmi tárca eddig arról adott hírt, hogy az elmúlt két nap során az ukrán hadsereg négy települést foglalt vissza az orosz erőktől." .. az előbb láttam egy ukrán vlogon, hogy az egyik faluból már kiverték őket a ruszkik
need-info
2023. június 12. 17:34
A nagy ukrán offenzíva eredménye : 4 falut foglaltak vissza. :D :D Ez kínos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!