Az ukránok szerint már hullaházak épülnek két orosz városban is a határ mentén

2023. június 01. 21:41

A két állomásra Moszkva 1,4 milliárd rubelt kíván költeni az Ukrán Katonai Hírszerzés szerint.

2023. június 01. 21:41
null

Az amerikai Háborúkutató Intézet (ISW) jelentésében az Ukrán Katonai Hírszerzési Főigazgatóság (GUR) értesüléseire hivatkozva arról ír, hogy két, határközeli orosz városban is nagyméretű befogadó állomásokat hoznak létre, ahol az Ukrajnában elesett orosz katonákat fogják ideiglenesen tárolni.

A jelentésből kiderül, hogy a létesítményekhez nagy méretű hűtőházak tartoznak.A két befogadóállomás építésére és a hűtőházak berendezéseire Moszkva 1,4 milliárd rubelt (mintegy hatmilliárd forintot) kíván költeni.

Kártérítést kapnak a sérült és elhunyt katonák hozzátartozói

A kutatóintézet arról is hírt adott, hogy Leningrád megye pénzbeli kártérítést fizet a sebesült vagy elesett zsoldosok, például a Wagner-csoportnál szolgálók családjainak. Alekszandr Drozdenko, Leningrád megye kormányzója úgy rendelkezett, hogy ötszázezer és egymillió rubel –megközelítőleg 2-4 millió forint–  jár a harcok sérültjeinek, és kétmillió rubel –8,5 millió forint–azoknak, akik életüket vesztik az ukrajnai háborúban.

A Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin azt közölte: mindent megtesz annak érdekében, hogy a sebesült és az elesett zsoldosok, illetve hozzátartozóik valóban megkapják a beígért támogatást.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

***

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik