Tarjányi Péter: Minden háborúnak hozadéka, hogy a családok szétszakadnak (Videó)

2023. június 01. 17:16

A biztonságpolitikai szakértő szerint ez „egyértelműen Oroszország felelőssége, mert nyílt háborút kezdett.

2023. június 01. 17:16
null

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő egyik legutóbi médiaszereplése során arra igyekezett választ adni, hogy mi történik az elhurcolt ukrán gyerekkel, hova kerülnek.

A szakértő az Indexnek kijelentette, hogy bizonyos háborúkra jellemző, hogy azokba bevonják a gyerekeket. „Az egyik extrém irány az, amikor gyerekkatonákat képeznek. Ez Afrikára vagy a szélsőséges iszlámra jellemző.

– jelentette ki.

Majd azt a kérdést feszegette, hogy „milyen érzés lehet egy szülőnek, amikor nemcsak arról van szó, hogy az életük van veszélyben vagy a gazdaságilag tönkremegy az ország, még ha csak a hátországban élnek.”

Ezután azzal folytatta, hogy az látható, hogy „a gyerekedet elszakíthatják tőled, és az inváziót végrehajtó ország számára hazafias eszméket verhetnek belé. És a vernek az nem idézőjelben van, mert a fizikai erőszak nagyon sokszor jelen van ezeken a helyeken.”

Rengeteg család szakadt ketté a háborúban

Tarjányi arra is kitért, hogy a családjuktól elszakított gyerekek számát nem lehet megbecsülni.

és mondhat itt akárki akármit ez Oroszország felelőssége, mert nyílt háborúba kezdett. (...) És minden háború hozadéka, hogy a családok szétszakadnak” – szögezte le a szakértő.

A vonatkozó videórészletet alább tekinthetik meg:

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: MUHAMMED ENES YILDIRIM / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csakislovacska
2023. június 01. 23:27
Nem kell ahhoz háború. Elég egy liberális átlagos magyar bíróság is. . . A féri bűnös! Gyereket,pénzt az anyának! Kérem a következőt!!
Akitlosz
2023. június 01. 21:30
Még szerencse, hogy itt mondhat, akárki akármit! Amerika kezdte a puccsal, onnantól minden csak következmény máig, tehát Amerika a felelős. Ukrajna 8 éve át gyilkolászta a szerinte saját fegyvertelen lakosságát. És nem tartotta be az általa aláírt Minszki Egyezményeket. Nagyon helyes, hogy Oroszország végre fellépett a nemzetéért! Példamutató. Jobb lenne a világ Ukrajna nélkül, de már egy sokkal kisebb Ukrajnával is.
DonCiccio
2023. június 01. 21:11
Ez a Tarjányi katonai szakértőnek se vált be de ne is moralizáljon má' ! Mijaz hogy családok szétszakadnak mer' háboru van ??? Hány olyan nagy ember családja szakadt szét akik döntöttek arról hogy itt is háboru legyen ??? Meg hány olyannak szakadt szét a családja akik a hadiipari komplexum fejesei és most egy hajórakomány pénzt hoz nekik ,,Ukrajnából" ez a háboru???? Viszont sok olyan család szakadt szét ahol apa, testvér, férj ottmaradt a lövészárokban
MayorAnna 03
2023. június 01. 20:43
Nem tudom, ki miért? - én az eszéért kedvelem ezt a szakértőt(...). Az eredeti gondolataiért. Hogy rávezet bennünket a háború rejtélyeinek nyitjára. Kár, hogy ilyen ritkán elérhető,,, anyabaszó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!