Spanyol lap: Lengyelországban a legrosszabb melegnek lenni, de Magyarország is gyorsan zárkózik fölfelé

2023. június 28. 14:38

Az El País idézte azt a felmérést is, mely szerint 2020 óta „Lengyelországban a legrosszabb melegnek lenni”.

2023. június 28. 14:38
null

Az El País című spanyol lap szerdai print kiadása a büszkeség napja alkalmából összeállítást közölt arról, hogy a világ különböző tájain milyen kihívásokkal küzdenek az LMBTQ-közösségek.

A cikk Európát vizsgáló része megállapította, hogy ugyan az ILGA szervezet rangsorában 2020 óta Lengyelország az az ország, ahol a legrosszabb melegnek lenni, de

A lap felidézte, az Európai Bizottság tavaly júliusban jelentette be, hogy keresetet indít Magyarországgal szemben az Európai Unió Bíróságán az Orbán-kormány azon törvénye miatt, amely megtiltja a szexuális irányultságról az iskolákban és a médiában való beszédet, és amely Brüsszel véleménye szerint „szexuális irányultságuk és szexuális identitásuk miatt diszkriminálja az embereket”.

 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Reginald Mathalone / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 05. 01:36
Megoldanam: minden buzit és ukránt egy lakatlan szigetre....
Hoth
2023. június 30. 09:31
Különösebb képpen nem értem,miért kell ezt témaként kezelni..mindig is voltak ratyik,most is vannak..és?ha élettársak akarnak lenni..hát legyenek..nemátalakito mútétet meg mindenki annyit csináljon,amennyit csak ki tud fizetni..ha akár egy méteres faszt a homlokára..hát tessék..ott a kassza,utána be lehet fáradni a műtőbe.... vagy ha nem,akkor meg tb.alapon nekem vegyenek egy corvettet mert én meg úgy érzem,azzal tudnék igazán csajozni..
Sebaj Tóbiás 69
2023. június 29. 17:01
Ismerek több meleget is, nem rosszabb nekik semmivel sem mint máshol. Na szivárványos dísz buzinak lenni és játszani az aktivistát az meg sajnos nem elég rossz még, aki gyerekek fejét kavarja meg felőlem agyon is verhetik.
nempolitizálok
2023. június 28. 20:00
Ha mindenki meleg lesz, akkor a melegeken belül fognak a libsik keresni egy csoportot, amit megoszthatnak. Nem az a központi kérdés, hol legrosszabb mondjuk szegénynek lenni, vagy hol gyereknek, hanem hogy hol melegnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!