Ellentámadás: az ukránok falvakat foglaltak vissza, míg az oroszok is sikerekről számolnak be

2023. június 12. 07:35

Orosz források is megerősítik, hogy viszonylag nagy terület került ukrán kézre. Bahmutnál viszont, úgy tűnik, más a helyzet.

2023. június 12. 07:35
null

Újabb hírek érkeztek az ukrán ellentámadásról vasárnap este; ezekről az Euronews készített összefoglalót. Mint írják, minden jel arra mutat, a zaporizzsjai fronton Velika Novoszilkánál az orosz hadsereg első védvonala legalább húsz kilométer hosszan beszakadt. Ezt jelzik azok a vélhetően szombati felvételek, amelyeken az első visszafoglalt település, Blahodatne egyik épületére teszik ki az ukrán zászlót, szinte óránként érkeztek – a részben orosz hadibloggerek által is megerősített – hírek a felszabadított ukrán településekről.

Vasárnap este nyolc körül elsősorban nyugati és ukrán forrásokból úgy lehet tudni,

hogy Blahodatnén kívül már Neszkucsine, Sztorozseve és Makarivke települések is ukrán kézre kerültek.

Orosz források megerősítik, hogy itt viszonylag nagy terület került ukrán kézre, fűzi hozzá a csatorna tudósítása.

Oroszok is sikerekről számolnak be Bahmut közelében

Eközben az orosz katonai egységek meghiúsították az ukrán csapatok azon kísérletét, hogy Liszicsanszk irányában erőteljes felderítést hajtsanak végre, és visszaverték támadásaikat – mondta Vadim Asztafjev, a déli katonai csoport sajtóközpontjának vezetője RIA Novosztyinak. Hozzátette, a csoport megsemmisítette az ukrán állásokat Belogorovka, Hromovo és Druzsba települések közelében.

Nyitókép: Anadolu Agency via AFP

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cselponthu-blog
2023. július 07. 19:42
Az oroszok tegnap nagy véráldozatok árán visszafoglaltak Bahmut melletti stratégiai fontosságú dohányboltot , kifüstölték az ukránokat és a külföldi zsoldosokat onnan.
tjunior
2023. június 13. 07:24
Kénytelen vagy valami általad hihető dologgal megmagyarázni mi is folyik itt 15 hónapja a valóság helyett. Nyilván a havonta pár harckocsit gyártó ruszkik fogják demilitarizálni a NATOt :D, nyilván ezért kaparnak elő minden ócskavast a zárolt készletekből. Menekülsz a valóság elől csillagom de előbb utóbb utolér, a vörös hadsereged 15 hónapja égeti magát egy lenézett ellenféllel szemben.
zsellér péter
2023. június 12. 12:50
Évekig fog még folyni a NATO Ukránokkal vívott háborúja az Oroszok ellen . Mivel ez egy anyagcsata , minden attól függ , ki bírja tovább - és mivel mind a két oldal óriási tartalékokkal rendelkezik ( az Oroszok számíthatnak , Iránra és Kínára) ezért nem látni a végét Ráadásul az Oroszok és az USA érdeke ebben ugyanaz - az Oroszok addig akarnak harcolni amig van ukrán akit hadba tudnak állítani, az USA pedig a fegyvergyártói profitjának kezében Talán ha az USA-ban buknak a demokraták akkor lehet valami befagyasztott konfliktus
Menhetten
2023. június 12. 09:16
Donyeck megyében, három ponton is támadó pozíciót vett fel az ukrán hadsereg. Az oroszok által félig elfoglalt kelet-ukrán megyéből származó legfontosabb hír, hogy az ukrán katonák újra megvetették lábuk Bakhmutban. Míg a Kremlben idős emeberek ülnek, addig Kijevben korai 40-es korosztály vezet. Ez a generácios különbség ami tettenérhető a kommunikációjuban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!