Támadásra készültek iszlamisták a bécsi pride-on

2023. június 18. 20:32

Nem történt tragédia, mert a hatóságok időben cselekedtek.

2023. június 18. 20:32
null

Omar Haijawi-Pirchner, az osztrák belügyi hírszerzés vezetője vasárnap újságíróknak elmondta, hogy az osztrák rendőrség három – egy 14, egy 17 és egy 20 éves gyanúsítottat tartóztatott le a szombati, közel 300 ezer fős bécsi pride felvonulás kezdete előtt.

A fiatalok a gyanú szerint támadásra készültek a résztvevők ellen.

Haijawi-Pirchner a gyanúsítottakról elmondta, hogy

  • boszniai és csecsen származású osztrák állampolgárok, 
  • mindhárman az interneten radikalizálódtak, 
  • és az Iszlám Állam terrorcsoporttal szimpatizáltak

 – írta az Euronews.

Az egyik gyanúsított egy ideje a rendőrség látókörében volt

– tette hozzá.  

Fegyvereket is találtak a házkutatás során

A hírszerzés vezetője hangsúlyozta, hogy a titkosszolgálat, mivel előzetesen tudomást szerzett a gyanúsítottak terveiről, „folyamatos megfigyelés alatt tartotta” őket. Az ORF osztrák televízió szerint a felvonulást megelőzően a Cobra néven futó különleges erők a sankt pölteni ügyészség utasítására hajtották végre a letartóztatásokat.

A szombati házkutatások során a támadáshoz kapcsolható különböző bizonyítékokat, például fegyvereket is találtak a három fiatalnál. A Pride szervezőjét csak vasárnap értesítették a történtekről – írta a lap.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. július 13. 18:42
VESZÉLYBEN A PAD!!! https://m.youtube.com/watch?v=EBbl52FKVBQ&pp=ygUMTXVzbGltIHByaWRl🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥https://m.youtube.com/watch?v=Quw9WhlyrmY&pp=QAFIAQ%3D%3D
alenka
2023. július 05. 01:22
Egyre szimpibbek ezek a muszlimok....mármint amiatt,hogy sosem buzik .... Sok- sok év múlva ők lesznek tisztafajuak és mi keresztények meg transzok és buzik...
telekaszter
2023. június 19. 07:03
Hagyni kellett volna.
Odone Ricci
2023. június 19. 06:55
Egyre veszélyesebbek lesznek ezek a Pride felvonulások Nyugaton, ahol az iszlamista polgárokban ellenszenvet és dühot vált ki a fajtalankodás parádéja. Ezért viszik egyre inkább Keletebbre, olyan várorsokba, ahol nem esik bánkódásuk és naiv, kiskorú követőkre is számíthatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!