A Fehér Ház is megszólalt a kramatorszki rakétatámadás kapcsán

2023. június 28. 16:31

A támadásban legalább 9 helyi lakos, köztük 3 gyermek vesztette életét és 60 ember szenvedett sérüléseket.

2023. június 28. 16:31
null

Az Egyesült Államok elítélte Oroszország brutális támadásait a donyecki Kramatorszk városát ért legutóbbi rakétatámadás kapcsán, és további támogatást ígért Kijevnek. Ezt John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője jelentette ki kedden a Pravda szerint, a Reutersre hivatkozva.

– mondta Kirby. Emlékeztetett arra, hogy vasárnap Joe Biden amerikai elnök telefonbeszélgetést folytatott Volodimir Zelenszkij elnökkel, hogy megvitassák Ukrajna támogatását, az ellentámadást és az oroszországi eseményeket.

Kedd este az orosz hadsereg csapást mért a Donyecki területen lévő Kramatorszk városára, eltalálva egy vendéglátóipari létesítményt. A támadásban legalább 9 helyi lakos, köztük 3 gyermek vesztette életét és 60 ember szenvedett sérüléseket.

Nyitókép: ANDREA CARRUBBA / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2023. június 29. 15:53
Jól van. Persze. Csápoltok Prigozsinnak, meg béna oroszok, és egyszercsak: "Orosz védelmi minisztérium: Naprakész információk szerint az ukrán fegyveres erők 56. különálló motorizált gyalogsági dandárjának ideiglenes bevetési pontján Kramatorszkban június 27-én végrehajtott csapást követően a találkozón részt vevő két tábornokot, az ukrán fegyveres erők legfeljebb 50 tisztjét, legfeljebb 20 külföldi zsoldost és katonai tanácsadót semmisítettek meg" https://t.me/i20028843/106346
öcsicipő
2023. június 29. 08:24
No most az ne zavarjon senkit, hogy a hotel Kramatorszk és a hozzá tartozó Ria Lounge Bár - amit szét lőttek - le volt zárva az ukrán hadsereg számára. ( Youtube angol nyelvü video alapján ) Volt utcára történő értékesítés azonban ( kártya olvasó ablakpárkányon ) Aztán állítólag letartóztattak egy informátort aki jelentette azt amikor a bár megtelt ( ezek szerint civilekkel, mert az oroszok ilyenek ) . A videóban feltünik egy fehér keresztes ( Kraken alakulat ) személygépkocsi a bár parkolójában. ( A biztos vörös kereszt akart lenni csak nem volt piros festék ) A videóban angolul beszélnek, egy férfi alkarján egy US Army alakulat tetoválása látható stb.stb. Én nem mondom,hogy nincsenek civil áldozatok,biztos vannak, de egy dandár vezetésének állítólag annyi.
BlancoAgilon38
2023. június 28. 19:51
Büdös jenkiházi gyökér banda.
Zsolt75
2023. június 28. 19:46
Arról beszéltek, hogy mit keresett ott amerikai katona?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!